banner

2014 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu




Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi Fransız yazar Patrick Modiano oldu

Patrick Modiano

2014 Nobel Edebiyat ödülü Fransız Yazar Patrick Modiano'nun oldu. Patrick Modiano, 30 Temmuz 1945 yılında Fransa’nın Boulogne-Billancourt şehrinde iş adamı bir baba ve oyuncu bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 

Nobel Komitesi'nden yapılan açıklamada, çocuk kitapları ve senaryo çalışmaları da bulunan Fransız romancı Modiano'nun, eserlerinde, Alman işgali dönemindeki yaşanmışlıkların üstünü açması ve savaş döneminde Fransa'daki insani tabloyu yansıtması nedeniyle ödüle değer bulunduğu belirtildi.

Modiano'nun eserlerinin İkinci Dünya Savaşı sırasındaki Alman işgali döneminde yaşanan olaylar üzerine ya da otobiyografik temele dayandığını belirten Nobel Komitesi, yazarın kullandığı materyali, bazen röportajlar ve gazete yazıları bazen de yıllardır topladığı kendi notlarından alıp kullandığı bilgisine yer verdi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan akademide yapılan açıklamayla ödüle layık görüldüğü belirtilen yazar Modiano, aynı zamanda 1.1 milyon doların (yaklaşık 2.5 milyon TL) da sahibi oldu.

İşte kitaplarından bazıları;








 

 









YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.