banner

15 bin öğretmen kadrosuna atama başvuruları başladı




15 bin öğretmen ataması için başvurular bugün başladı. 15 bin öğretmen ataması için kadro ve taban puanlar MEB’in internet sitesinde açıklandı.

15 bin öğretmen kadro ve branş dağılımı için Tıklayın

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen ataması için başvuruları bugün almaya başladı. Öğretmen adayları başvurularını, 4 Şubat’a kadar Bakanlığın "http://personel.meb.gov.tr/" internet adresinden yapabilecek.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün internet sayfasındaki duyuruya göre, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının, öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak "İlk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması" kapsamında Ek- 1 atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda alım yapılacak.

Bakanlık, 15 bin öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere, 29 Ocak - 4 Şubat tarihlerinde başvuru alacak.

Başvuru ve atamaya ilişkin iş ve işlemler, kurumun "http://personel.meb.gov.tr/" internet sitesinde yer aldı.

19 Eylül 2014 öğretmen atama sonuçlarına göre alan bazlı minimum puanlar için Tıklayın

2013 Ağustos öğretmen ataması minimum puanları için Tıklayın

En fazla atama İngilizce öğretmenliği

İlk atamalara ilişkin en fazla kadro; bin 423 ile ingilizce öğretmenliği branşı için tahsis edildi. Sınıf öğretmenliği için bin 315, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 43 ve  din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bin 33 kadro açıldı.

En az kadro ise bahçecilik, biyomedikal cihaz teknolojileri, çince, denizcilik ve su ürünleri, gemi yapımı/çelik gemi yapımı, gemi ressamlığı, gemi tesisatı, tekne ve yat yapımı, grafik ve fotoğraf, hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği, inşaat teknikerliği yapı dekorasyon, laboratuvar hizmetleri, psikoloji, raylı sistemler teknolojisi sinyalizasyon elektrik-elektronik, raylı sistemler inşaat, raylı sistemler işletme, raylı sistemler makine, anestezi ve reanimasyon, diş protez, tıbbi laboratuvar, sanat tarihi, tarım teknik/bahçe peyzaj, tarla bitkileri ve tarım makineleri, tasarım teknolojileri, tekstil terbiye, uçak bakımı ve elektroniği ile yenilebilir enerji teknolojileri bölümleri için ayrıldı.

Duyuruya göre, 14 bin 793 ilk atama, 150 açıktan atama ve kurumlararası yeniden atama ile 57 milli sporcu olmak üzere toplam 15 bin öğretmen ataması için başvuru yapılacak.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasının büyük ihtimalle 6 Şubat Cuma günü yapılacağını açıklamıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.