banner

ABD'li öğrenciler Nevşehir'de tarihi camide ezan dinledi




Özel bir okulun davetlisi olarak Nevşehir'e gelen ABD'li öğrenciler, tarihi Kurşunlu Camii'ni gezerek, burada ezan dinledi.

 Nevşehir Özel Altınyıldız Koleji'yle kardeş okul olan ABD'deki Telluride Akademi Okulu'ndan Nevşehir'e gelen, burada Türkçe-İngilizce tiyatro çalışmalarına katılan 14 öğrenci ve 6 öğretmen, il merkezindeki tarihi Kurşunlu Camii'ni gezdi.

 Grup, burada cami ve İslam dini hakkında Nevşehir Müftü Yardımcısı Celalettin Altunkaya'dan bilgi aldı.

 Gruptaki kız öğrenciler, camiye girmeden önce saçlarını bölgeye özgü yemenilerle örttü.

 Öğrenciler, müezzin Seyit Keskin'in kendileri için okuduğu ezanı yere oturarak dinledi.
 Daha sonra, Keskin, öğrencilere namazın nasıl kılındığını göstermek için iki rekat nafile namazı kıldı.

 Cami ziyareti sonunda, Müftü Yardımcısı Altunkaya, öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İngilizce olarak Hz. Peygamber'in hayatını ve İslam dinini anlatan kitaplardan hediye etti.

 ABD'li öğrencilerden Deam Hofes, Yahudi olduğunu belirterek, tüm kültürlerin, dinlerin farkında olabilmek için bu ziyaretin önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

 Annesi ABD'li, babası Türk olan Şenay Cansın da annesi Hristiyan olmasına rağmen İslam tarihine çok meraklı olduğunu, İstanbul'da Sultan Ahmet, Ayasofya gibi önemli camileri sürekli ziyaret ettiğini ifade etti.

 Arkadaşlarının da gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını kendisine anlattıklarını belirten Cansın, Kurşunlu Camii'nin mimarisinin kendisini ve tüm arkadaşlarını etkilediğini, Türkiye'de olmaktan mutlu olduklarını kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.