Devlet tüm kapıları lise öğrencilerine açıyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 01 Nisan 2016 16:50 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanlığınca liselerde öğrencilerin akademik başarısının yanı sıra sosyal, sanatsal, kültürel, sportif ve teknolojik açıdan gelişimlerini desteklemek amacıyla, üniversite, belediye, işletme, sivil toplum kuruluşu, spor kulübü ile diğer resmi ve özel kurumlarla iş birlikleri geliştirilecek.
Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, liselerde akademik faaliyetlerin yanında öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla yürüttükleri çalışmaları anlattı. Türkiye genelindeki tüm lise türlerinde, akademik başarıyla sınırlı kalmayan, teknolojiyi kullanan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle de öne çıkan öğrenciler yetiştirilmesi için geçen eğitim öğretim döneminde illere yazı gönderdiklerini bildiren Türk, buna göre, liselerden bölgelerindeki üniversitelerle protokoller imzalamalarını ve iş birliği yapmalarını istediklerini belirtti. Bu kapsamda, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 2 bin 806 liseden bin 3'ünün üniversitelerle çeşitli konu başlıklarında protokoller imzaladığını bildiren Türk, gelecek öğretim yılının başından itibaren bu çalışmanın tüm okullarda yaygınlaştırılmasını istediklerini söyledi.
Bu çalışmalara 81 ildeki 1 milyon 461 bin lise öğrencisinden 280 bininin, 101 bin öğretmenden 63 bininin dahil olduğunu ifade eden Türk, iş birliklerinin, öğretim yılı boyunca süreceğini ve bu çalışmalardan 183 bin velinin yararlanmasını hedeflediklerini vurguladı.
Bundan sonraki süreçte, üniversitelerin yanı sıra liseler ile il müdürlükleri, belediyeler, işletmeler, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, diğer resmi ve özel kurum veya kuruluşlarla yapılacak iş birliklerinin çeşitlendirileceğini kaydeden Türk, "Tüm kamu kurumları, kapılarını liseli öğrenciler için açık tutacak. Hizmetler, ücretsiz gerçekleştirilecek." bilgisini paylaştı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu