banner

Devlet tüm kapıları lise öğrencilerine açıyor




Milli Eğitim Bakanlığınca liselerde öğrencilerin akademik başarısının yanı sıra sosyal, sanatsal, kültürel, sportif ve teknolojik açıdan gelişimlerini desteklemek amacıyla, üniversite, belediye, işletme, sivil toplum kuruluşu, spor kulübü ile diğer resmi ve özel kurumlarla iş birlikleri geliştirilecek.

 

mebOrtaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, liselerde akademik faaliyetlerin yanında öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla yürüttükleri çalışmaları anlattı. Türkiye genelindeki tüm lise türlerinde, akademik başarıyla sınırlı kalmayan, teknolojiyi kullanan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle de öne çıkan öğrenciler yetiştirilmesi için geçen eğitim öğretim döneminde illere yazı gönderdiklerini bildiren Türk, buna göre, liselerden bölgelerindeki üniversitelerle protokoller imzalamalarını ve iş birliği yapmalarını istediklerini belirtti. Bu kapsamda, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 2 bin 806 liseden bin 3'ünün üniversitelerle çeşitli konu başlıklarında protokoller imzaladığını bildiren Türk, gelecek öğretim yılının başından itibaren bu çalışmanın tüm okullarda yaygınlaştırılmasını istediklerini söyledi.
Bu çalışmalara 81 ildeki 1 milyon 461 bin lise öğrencisinden 280 bininin, 101 bin öğretmenden 63 bininin dahil olduğunu ifade eden Türk, iş birliklerinin, öğretim yılı boyunca süreceğini ve bu çalışmalardan 183 bin velinin yararlanmasını hedeflediklerini vurguladı.
Bundan sonraki süreçte, üniversitelerin yanı sıra liseler ile il müdürlükleri, belediyeler, işletmeler, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, diğer resmi ve özel kurum veya kuruluşlarla yapılacak iş birliklerinin çeşitlendirileceğini kaydeden Türk, "Tüm kamu kurumları, kapılarını liseli öğrenciler için açık tutacak. Hizmetler, ücretsiz gerçekleştirilecek." bilgisini paylaştı. 


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.