banner

Bakan Işık'tan "Sıfırcı hoca olmayın" çağrısı




Bakan Işık, Kamuya yapılan girişimci proje başvurularını analiz edip fikirlere destek verilip verilmeyeceğine karar veren akademisyenlere "Sıfırcı hoca olmayın" çağrısı yaptı.

 

bakan_isik_ogretmenlerBilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze Teknik Üniversitesinin düzenlediği Girişimcilik Zirvesinde girişimci adayı gençlere seslenerek yeni Türkiye'de ayağı yere basan girişimci projelerin finansman bulma sorunu yaşamadığını söyledi. Kamuya yapılan girişimci proje başvurularını analiz edip fikirlere destek verilip verilmeyeceğine karar veren akademisyenlere "Sıfırcı hoca olmayın" diye seslenen Işık, kendisini çok kızdıran bir hadiseyi şöyle anlattı: "Üniversite öğrencisi bir kızımız TÜBİTAK'a bir proje sunuyor. Proje şu; bir sıvının içerisindeki su miktarını belirlemeye yarayan bir proje… Bu önemli mi? Çok önemli. Eğer siz sütün içerisindeki su miktarını bilirseniz, bunu ölçmeye yarayan bir cihazınız, aparatınız veya bir kitiniz olursa işinizi kolaylaştırır. Yağlar içerisindeki, petrol türevlerindeki suyu ölçebilirsiniz. Bu pek çok alanda kullanılacak bir şey. Bizim o 5 kişilik akademisyen heyetimiz bu projeyi desteklenmeye değer görmüyor ama bu genç kızımız bu projeyle Avrupa'da yarışmaya giriyor, zannediyorum İsviçre'de ve dünya birincisi seçiliyor. Bunun üzerine fena halde moralim bozuldu. Bunun üzerine arkadaşlara şu talimatı verdim, dedim ki; mekanizmamızı kolaylaştıralım. Ne yapalım? Eğer 5 hocadan 3'ü 70'in üzerinde not veriyorsa diğer 2 hoca ne puan verirse versin bu proje desteklensin. İki, her girdiği projede çok düşük not veren hocaları da kara listeye alın, bir daha da çağırmayın talimatı verdim."

 

"400 bin insana girişimcilik eğitimi verdik"
Müteşebbisleri olmayan bir ülkenin kalkınamayacağını belirten Işık, Sovyetler Birliği'nin ayakta kalamadığını, ABD'nin ise dünya liderliğini yıllarca devam ettirdiğini kaydetti. Işık, ABD'nin başarısında girişimcilik ve yenilikçiliğin rolüne işaret etti. Işık, KOSGEB aracılığıyla 400 bin insana girişimcilik eğitimi verdiklerini, Türkiye'de girişimcilik ve yenilikçilik alanında çalışmaların hızlandığını kaydetti.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.