banner

Enstitü Koleji’nin Okul Müzesi kapılarını açıyor




Atatürk’ün “Bilgi söz olmaktan çıkmalı, işe yaramalıdır”, düşüncesini hayata kazandıran Enstitü Koleji, Cumhuriyet tarihinin ilk alfabelerinden abaküslere, ilk defterlerden laboratuvar gereçlerine uzanan bir hafıza oluşturuyor.

enstitu_kolej_muzeOkul Müzesi, Müzecilik alanında, çocuk tarihi konusunda pek çok değerli çalışma yapan Sunay Akın Küratörlüğünde ve sahne sanatları tasarım Sanatçısı Ayhan Doğan’ın tasarımı ile gerçekleşmiştir. Sunay Akın, Okul Müzesi hakkında şunları söyledi: “Müzeciliğin gelişiminde ve yaygınlaştırılmasında özel okulların katkı sunması gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda, Okul Müzesi geleceğe yönelik çok değerli ve önemli bir adım atmış oluyor. Okul, sadece içinde sınıf ve atölyelerin olduğu dört duvar değildir, olmamalıdır. Müzeler, eğitim hayatının en önemli ve en saygın mekanlarıdır. Okullarda anlatılan bilgiler; müzelerde sergilenir, paylaşılır ve korunur. Okul Müzesi her yaşta ziyaretçiye seslenen bir bilgi mabedidir. Anadolu Yakasında Oyuncak Müzesi, Oyun Müzesi, Masal Müzesi ve Barış Manço Müzesi’nin yanında İstanbul’a bir de Okul Müzesi kazandırma şansı veren Enstitü Koleji’ne teşekkür ederim.”

Okul Müzesi, 14 Eylül 2018 Cuma günü saat:17.00 da, Köy Enstitüleri’nin yetiştirdiği değerli öğretmenler ve Osman Şahin’in katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açacak. Ataşehir’de bulunan Okul Müzesi hafta sonları da ziyaretçilerine açık olacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.