banner

Talip Emiroğlu tarih eğitimi doktorasını tamamladı




Avrupa Eğitim Vakfı Başkanı, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi ve Ada Kent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Talip Emiroğlu, tarih eğitimi üzerine yaptığı doktorasını tamamladı.

talip emiroglu_drYakın Doğu Üniversitesi’nde 4 yıl önce başladığı “doktora” sürecini başarıyla tamamlayan Emiroğlu, KKTC eğitim tarihini inceleyerek, özellikle Türkiye’de ve dünyadaki tarih eğitimiyle ilgili araştırmalar gerçekleştirdi. “Tarih eğitimi alan öğrencilerin, Pandemi döneminde (covid-19) uzaktan eğitime ilişkin görüşleri” konulu KKTC ve Türkiye’deki öğrencilerin katıldığı bir anket de yapan Emiroğlu, “Uluslar arası makalemi ve tezimi bu anket verilerini esas alarak yazdım. Son olarak, tez savunmamı jüri önünde online yaparak süreci tamamlamış oldum. Bu vesileyle,ilim adına yeni ufuklar keşfetmeme öncülük eden danışman hocam Prof. Dr. Ali Efdal Özkul’a; her süreçte desteğini esirgemeyen Doç. Dr. Oytun Sözüdoğru’ya; jürimde yer alarak güzel katkılar sağlayan Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Doç. Dr. Elnur Ağayev ve Yrd. Doç. Dr. Ayten Koruroğlu Aktolga hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Doktora yapmayı, yıllardır arzuladım ama bir türlü fırsat bulamamıştım. Bu kez azmettim, bırakmadım. 4 yılda çok şey okudum, anladım. Bu unvanın karşılığını kendimde oluşturduğumu söyleyebilirim.” diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.