banner

Kunduz - Doğru Cevap işbirliği ile öğrenciler kazanacak




Sınavlara hazırlık kurslarında Türkiye’nin önde gelen markaları arasında yer alan Doğru Cevap Eğitim Kurumları, Kunduz ile kurumsal işbirliği imzaladı. Doğru Cevap Eğitim Kurumları öğrencileri tüm takıldıkları sorulara Kunduz sayesinde anında çözümlere ulaşma imkanı kazanırken, Doğru Cevap Eğitim Kurumları CEO’su Kerem Özdemir ve Kunduz Kurumsal Operasyonlar Müdürü Alper Akgün işbirliği hakkında sorularımızı yanıtladı.

kunduz_dogru_cevapKunduz ve Doğru Cevap Eğitim Kurumları’nın nasıl buluştuğunu ve nasıl bir çerçevede iş birliği yapacağı ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
Kerem Özdemir: Doğru Cevap Eğitim Kurumları değişen eğitim ihtiyaçlarını göz önüne alarak 2022 – 2023 eğitim öğretim yılına bünyesine yeni konseptler ekleyerek hazırlanıyor. Kunduz iş birliği de bu hazırlıkların en önemlilerinden. Eğitimde pandemiyle birlikte de hayatımıza giren dijital ihtiyaçlara Kunduz uygulaması hem hızlı hem de kaliteli şekilde cevap veriyor. Kurumsal iş birlikleri olduğunu bildiğimiz Kunduz ile de öğrencilerimize nerede ve ne zaman isterlerse yararlanabilecekleri bir online eğitim platformu sunmak istedik.

Alper Akgün: Kunduz’un eğitim kurumları iş birlikleri popülerliğini çok hızlı bir şekilde arttırıyor. Doğru Cevap Eğitim Kurumlarının öğrencilerine de bu iş birliği sayesinde ulaşacağımız için çok mutluyuz. Kunduz öğrencilerin diledikleri zamanda ve diledikleri yerde çözemedikleri sorulara en hızlı ve en kaliteli çözümleri alabilecekleri bir uygulama. Doğru Cevap Eğitim Kurumları öğrencileri de bundan sonra tüm takıldıkları sorulara Kunduz sayesinde anında çözümler alacak. Kunduz’da soru-çözüm desteği dışında binlerce videolu konu anlatım ve 20 binden fazla çözümlü soru havuzu var. Öğrenciler yine istedikleri zaman bu içeriklerden de yararlanabilecek.

KUNDUZ VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR
Bu iş birliği için neden Kunduz’u tercih ettiniz? Sizler için avantajları ve Kunduz’u öne çıkarana neler ?

Kerem Özdemir: Kunduz, eğitim sisteminin en büyük ihtiyacı olan “her öğrenci biriciktir” mantığına sahip bir uygulama. Hizmetlerini de bu fikre göre oluşturduğunu gördüğümüz Kunduz uygulaması öğrencilerimize 15 dakika gibi kısa bir sürede takıldıkları soruların nasıl çözüldüğünü öğrenme şansı sunuyor. İşte Kunduz öğrencilerimizin diledikleri yerden diledikleri kadar sorularını sormalarını ve uzman eğitmenler tarafından kısa bir süre içerisinde açıklamalı çözümler almalarını sağlıyor. Biz de eğitim kurumu olarak soru-çözüm saatlerimizi öğrencilerin diğer eksiklerini tamamlamak için daha verimli değerlendirebiliyoruz. Böylece öğrencilerimizi hem dijital ortamda zaman-mekan kısıtlaması olmadan hem de şubelerimizde teknolojik donanımlı sınıflarda uzman öğretmenlerimiz rehberliğinde yüz yüze konu anlatımı ve soru çözümleri ile eksiksiz bir şekilde sınavlarına hazırlamayı hedefliyoruz.
 

KUNDUZ HER AN YANINIZDA OLAN ÖZEL ÖĞRETMEN
Dijitalleşen eğitim dünyasında ortaya çıkan ihtiyaçlar neler ve Kunduz bunlara nasıl çözüm oluyor?

Alper Akgün: Aslında ihtiyaçlar dijitalleşen eğitim dünyasında da eğitim tarihinin başından beri de hiç değişmedi. Her öğrenci birbirinden öğrenme biçiminden ilgi alanlarına kadar çok farklı. Bu öğrencilerin her gün farklı değişkenler tarafından etkilendiğini de düşündüğümüzde hepsini bir sınıfta toplayıp tek tip bir eğitim üzerinden öğrenme süreçlerini verimli geçirmelerini bekleyemeyiz. 100 yıl önce de şimdi de sorun maalesef aynı. Bu probleme bir çözüm olarak Kunduz, öğrencinin okul ve sonrasında ihtiyaçlarını çok iyi dinleyen ve onu tanıyan, öğrenme tekniğini ve ihtiyaçlarını bilen ve en önemlisi her an yanında olabilen bir özel öğretmen görevi görüyor.

Kunduz, Doğru Cevap Eğitim Kurumu öğrencilerine nasıl ve hangi noktalarda destek olacak?
Kerem Özdemir: Öğrencilerimizin hepsi Kunduz üyeliğine sahip olacak. Bu şekilde Kunduz’un en popüler ürünü olan soru-çözüm desteğinden yararlanabilecekler. Çalışma rutinlerinin istedikleri anında, ne zaman ihtiyaç duyarlarsa takıldıkları soruların fotoğrafını çekip Kunduz’a atacaklar. Kunduz’un 48 binden fazla uzman eğitmeni de bu sorulara hızlı ve kaliteli bir şekilde açıklamalı çözüm iletecek. Öğrencilerimizin çözemedikleri soruları anında öğrenerek çalışma rutinlerini aksatmamaları bizim için çok değerli. Ayrıca Kunduz’da 20 binden fazla çözümlü soru testleri ve videolu konu anlatımları mevcut. Öğrencilerimiz yine diledikleri an ve yerde ihtiyaçları olan dersten ve konudan yeni nesil konu anlatımlarına ulaşıp pekiştirici soruları çözebilecekler. Kısacası Kunduz öğrencilerimizin çalışma rutininin her adımında onların yanında olacak.

KUNDUZ İLE 24 SAAT ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK SAĞLAYABİLİYORUZ
Bir eğitim kurumu olarak Kunduz’un etkisini öğrencilerinizin üzerinde nasıl ölçmeyi düşünüyorsunuz?
Kerem Özdemir: Kunduz ile yapılan iş birliğinde öğrencilerimizin sınav hazırlık süreçlerinde yoğun bir şekilde soru çözümü gerçekleştiriyor. Kurumlarımızda öğretmenlerimizden destek alırken evde ya da kurum dışında yapmış olduğu çalışmalarda anlık olarak çözüme ulaşabilmeleri adına Kunduz’la kurumsal iş birliği yaptık. Bu sayede kurumlarımızda öğretmenlerimizin öğrencilerle birebir çalışma sürelerini uzatmayı planladık. Aynı zamanda öğrencilerin soru sormaktan çekindiği durumlar da olabiliyor. Bu durumu da ortadan kaldırmak adına bu uygulamanın öğrencilerimize desteği olacağını düşündük.

Öğrencinin bireysel çalıştığı zaman diliminde de Kunduz’un bize sağladığı Yönetim Paneli ile takip ve desteğin 24 saat üzerinden kontrol edilebiliyor olmasının, öğrencinin gelişimini hızlandırmamıza destek sağlayacak bir eğitim aracı olacağını düşündük. Kunduz, kurumsal bir çözüm ortağımız olarak öğrencilerimizin sorduğu soruların istatistiklerini, konu dağılımlarını bizlere verebilmektedir. Böylece öğrenci eksiklerini başarı takip sistemimiz (BTS) ve öğretmen tespitleri dışında bağımsız sistemden de almış olacağız. Bu şekilde Kunduz’a sorulan soruların bireysel, sınıf, ders, konu bazında dağılımını da öğrenerek kendi istatistiklerimizle birleştirerek öğrencilerimizde tam öğrenmeyi gerçekleştirmiş olacağız.




YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.