banner

Eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal sorumluluk Kunduz’da buluşuyor




Kunduz Kurumsal Operasyonlar Müdürü Alper Akgün, Kunduz’un eğitimde fırsat eşitliği ve bununla birlikte her öğrencinin kaliteli kişiselleştirilmiş eğitim desteğine kolayca ulaşabildiği bir dünya hayal ederek yola çıkan bir girişim olduğunu belirterek, sosyal sorumluluk alanında kurumsal çalışmalarını artı eğitim’e anlattı. 

alper_akgun* Her öğrencinin biricik olduğunu ve öğrenme yapılarının, güçlü ve gelişmeye açık yanlarının da farklı olduğunu düşünürsek Kunduz’un ulaşılabilir kişiselleştirilmiş eğitim desteği sosyal sorumluluk projelerinde vazgeçilmez bir araç oluyor.
* Eğitimde fırsat eşitliğine inanan herkes Askıda Soru ile hiç tanımadıkları öğrencilerin eğitim hayatına Kunduz paketlerimiz ile destek olabiliyor. Koç Holding, Eczacıbaşı, Finansbank gibi şirketler çalışanlarının eğitim çağındaki çocuklarına Kunduz armağan ediyor.
* Kurumların sağladığı imkanları Kunduz’un bire-bir eğitim odaklı dijital dünyasıyla destekleyerek her öğrenci için eğitim seviyesini zirveye çıkarmayı hedefliyoruz. 

Kunduz sosyal sorumluluk projelerine karar verirken nelere dikkat ediyor?
Kunduz eğitimde fırsat eşitliği ve bununla birlikte her öğrencinin kaliteli kişiselleştirilmiş eğitim desteğine kolayca ulaşabildiği bir dünya hayal ederek yola çıkan bir girişim. Bu da sosyal sorumluluk projelerimizde en başta ele aldığımız konu oluyor. Bu vizyona bağlı kalma ilkesi ile eğitim desteğine ihtiyaç duyan daha çok öğrencinin hayatına dokunmak ve onların potansiyellerini gerçekleştirmelerine daha çok katkıda bulunmak istiyoruz.
Eşitlik her zaman adil bir düzen getirmiyor. Eğitim hayatımız bu olguyu en çok hissettiğimiz dönemlerden biri. Her öğrenci çok farklı koşullarda yaşayıp çok farklı koşullarda eğitim hayatını sürdürmeye çalışıyor. Bununla birlikte her öğrencinin biricik olduğunu ve öğrenme yapılarının, güçlü ve gelişmeye açık yanlarının da farklı olduğunu düşünürsek Kunduz’un ulaşılabilir kişiselleştirilmiş eğitim desteği sosyal sorumluluk projelerinde vazgeçilmez bir araç oluyor. Biz de fırsat eşitliğinin yanında öğrencilerin daha adil bir şekilde fırsatlara ulaşabilmesi kriteriyle projelerimizi yönetiyoruz.

Hayata geçirdiğiniz sosyal sorumluluk projeleri öğrencilere ve Kunduz’a neler kazandırıyor?
Maalesef her öğrenci her dersten özel öğretmen desteği alabilecek imkana sahip değil. İhtiyaçları olan her anda profesyonel desteğe hızlıca ulaşamıyorlar. İşte Kunduz bu anlarda öğrencilere eşsiz bir destek sunuyor. Öğrencilerimizden duyduğumuza göre Kunduz’dan aldıkları en büyük fayda istedikleri an ve istedikleri yerden ihtiyaca yönelik eğitime zaman kaybetmeden ulaşmaları oluyor. Bu; Kunduz’un ilk ürünü olan Soru - Çözüm ile takıldıkları bir soruyu en fazla 15 dakika içerisinde açıklamalı çözümü ile anlamaları ve öğrenme süreçlerinde aksama yaşamamaları da olabiliyor veya uzman eğitmenler tarafından hazırlanan ve binlerce konu parçacığına ayırdığımız konu anlatım videolarıyla ihtiyaçları olan bilgiyi zaman kaybetmeden öğrenmeleri de olabiliyor. Kunduz ise bu sosyal sorumluluk projelerinde ulaştığı her öğrenciyle vizyonuna bir adım daha yaklaşıyor. Şimdiye kadar çok değerli kurumlarla projelerimizi hayata geçirdik. Bu projelerdeki değeri gören, olumlu geribildirimleri duyan diğer kurumlar da yeni projeler için bize ulaşıyor. Bizim oluşturduğumuz ve daha çok öğrencinin hayatına dokunan bu ağın genişlemesi bizi de gururlandırıyor. 

kunduz_gorseASKIDA SORU İLE ÖĞRENCİLERE DESTEK
Kunduz’da şimdiye kadar hangi sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirildi?
Bahsettiğimiz gibi şimdiye kadar çok değerli kurumlarla ortaklık yaptık. Eğitim alanında fırsat eşitliği yaratmak için çalışan Türkiye’nin en değerli kurumlarından Türk Eğitim Vakfı ile bursiyer projemiz devam ediyor. Sınava hazırlanan tüm TEV bursiyerlerine ücretsiz Kunduz desteği vererek hem derslerinde hem de üniversite sınavına hazırlanma süreçlerinde destekçileri oluyoruz. Kurucu ortaklarımızdan Barış Bilgiç’in de eski bir TEV bursiyeri olması bu projeyi daha anlamlı hale getiriyor. Sosyal sorumluluk alanında bir diğer önemli kurum olan KAÇUV ile de bu sene bir proje başlattık. İhtiyaç sahibi 70 KAÇUV bursiyeri Kunduz’un eğitim desteğine ücretsiz bir şekilde ulaşabiliyor.
Askıda Soru ise gurur duyduğumuz diğer bir projemiz. Bu proje bizimle aynı vizyona sahip diğer insanları da harekete geçiren bir proje olması yönüyle çok özel. Eğitimde fırsat eşitliğine inanan herkes Askıda Soru ile hiç tanımadıkları öğrencilerin eğitim hayatına Kunduz paketlerimiz ile destek olabiliyor. Bu projelerimizin yanında Türkiye’nin en büyük çalışan topluluklarından Koç Holding, Eczacıbaşı, Finansbank gibi şirketler çalışanlarının eğitim çağındaki çocuklarına Kunduz armağan ediyor. Çalışan çocuklarına fırsat eşitliği yaratma; mavi ve beyaz yaka arasındaki bariyerleri yıkma adına Kunduz, her çalışanın çocuğuna nitelikli ve kişiselleştirilmiş eğitimi mümkün kılıyor.

Kunduz iş birliği ile kurs merkezlerine hangi hizmetleri sunuyorsunuz?
Kunduz iş birliği ile kurs öğrencilerine kurumlarının önerdiği kaynakların dışında başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan bire-bir eğitim imkânı sağlıyoruz.
Kurumsal iş birliği yaptığımız eğitim kurumlarında öğrenciler sorularını biriktirmeden anında Kunduz’la cevap bulabiliyor. Daha da ötesinde, öğrencilere Kunduz’a sordukları her bir soru için canlı olarak eğitmenlerle anında bir araya gelme ve o soru özelinde sınırsız kez destek alma imkânı sunuyoruz. Kunduz iş birliği ile kurs öğrencileri 7/24 diledikleri zaman ve diledikleri yerden anında eğitmenlerle iletişime geçip destek alma imkânı buluyor.

Etüt maliyetlerini azaltıyor, etüt ve soru çözüm saatlerinin öğrencilere yönelik daha efektif kullanılmasını sağlıyoruz. Kunduz’da yer alan her dersten konu anlatım videoları ve tarama testleri ile öğrenciler dilediği zaman, dilediği yerden kurstaki derslerini tekrar etme ve pekiştirme şansı buluyorlar. Ayrıca kurs yöneticileri dijital panel üzerinden hangi öğrenci- hangi konudan kaç soru sormuş, detaylı analiz edip rehberlik hizmetleri için kaynak oluşturabiliyorlar.
Kurumların sağladığı imkanları Kunduz’un bire-bir eğitim odaklı dijital dünyasıyla destekleyerek her öğrenci için eğitim seviyesini zirveye çıkarmayı hedefliyoruz. Her öğrenci kendine hastır ve özeldir felsefesiyle kursların dijital dönüşümde vazgeçilmez iş ortağı olmayı hedefliyoruz. Artık Kunduz’un ortaokul ve lisede her sınıfta öğrenciler için vazgeçilmez bir kaynak olduğu kabul görüyor.

HEDEF %50’LİK DİLİMDEKİ BİR ÖĞRENCİYİ %2’YE TAŞIMAK
Kunduz’u diğer uygulamalardan farklılaştıran özellikleri nelerdir?
Kunduz ortaokul ve lise eğitiminde teknolojiyi kullanarak kişiselleştirilmiş eğitimi herkese erişilebilir kılmayı amaçlıyor. Başta ünlü eğitim psikoloğu Bloom’un araştırmaları olmak üzere akademik araştırmalar gösteriyor ki birebir eğitim sınıftaki eğitimden çok daha etkili. O kadar etkili ki 100 kişilik bir grupta 50. sıradaki öğrenci birebir eğitimle 2. Sıraya yükseliyor. Bu istatiksel olarak da kanıtlanmış. Ancak Bloom bunu bir problem olarak literatüre aktarmış. Çünkü dünyada hiçbir toplum öğrencilere her dersi için birebir eğitim verebilecek ekonomik kaynaklara sahip değil ve olamayacak da. Kunduz tam da bu problemi çözmek amacıyla kuruldu: Öğrencinin okul ve kurs sonrasında öğrenim ihtiyaçlarını en iyi şekilde dinleyen ve yanında her an dilediği dersten ona kişiselleştirilmiş bir eğitim sunabilen özel bir öğretmen olmasını nasıl sağlayabiliriz ve bunu herkesin karşılayabileceği bir ücretten nasıl sunabiliriz? Bizim öğretmenle öğrenciyi en etkili, uygun ve hızlı yöntemle bir araya getirecek mobil platformlar tasarlayarak yapmayı amaçladığımız ise her öğrencinin yanında bir öğretmen varmışçasına bir deneyim sunmak ve ortalama bir öğrenciyi %50’lik dilimden %2’lik dilime taşımak.

YÜZLERCE KURS KUNDUZ’U TERCİH EDİYOR
Peki kurslarla olan iş birliklerinize gelelim. Kurslar neden Kunduzla iş birliği yapıyor?
Kunduz’un kurs merkezleri iş birlikleri her geçen gün popülaritesini arttırıyor. Önümüzdeki eğitim yılı için şimdiden yaptığımız anlaşmalar ve iş birliklerimize baktığımızda seneye 10 binlerce kurs merkezi öğrencisinin bu anlaşmalarla Kunduz’dan faydalanacağının kesinleştiğini söyleyebilirim. Uzaktan eğitim ve hibrit eğitim teknolojilerini de göz önüne aldığımızda kursların öğrencilerine Kunduz paketi sunmaları, 7/24 kaynak sunabilmeleri ve öğrencilerinin yanında olabilmeleri adına çok önemli bir faktör haline geliyor. Kurslar 8. ve 12. sınıflar başta olmak üzere 5. Sınıftan itibaren öğrencileri için Kunduz’dan faydalanıyorlar. Kurs merkezi yöneticileri ile konuştuğumuzda kurumlar için kendi bölgelerindeki diğer kurumlardan farklılaşmanın ve ilkler sunmanın bu dönemde çok önemli olduğunu duyuyoruz. Kunduz ile iş birliği yapan kurs öğrencileri ve o kurslara gitmeyi düşünen öğrencilerde – velilerde de bu işbirliği olumlu karşılık buluyor. Her kurumsal iş birliğimizde eko sistemimizde yer alan tüm paydaşlarımızın %100 memnuniyetini sağlayacağımız bir model kurmayı taahhüt ediyoruz.

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.