banner

Prof. Dr. Aydın Uğur törenle son yolculuğuna uğurlandı




Yaşamını yitiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Eski Rektörü ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Uğur santralistanbul Kampüsü’nde ailesinin, öğrencilerinin, meslektaşlarının ve tüm sevenlerinin katılımıyla düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

aydin_ugurUzun süredir tedavi gören ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün yaşamını yitiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Eski Rektörü ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Uğur, son yolculuğuna İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yapılacak törenin ardından Teşvikiye Camii'nde kılınanan namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

Prof. Dr. Aydın Uğur kimdir?

Saint-Joseph Lisesi’ni bitiren Aydın Uğur, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan (1976) sonra, bir süre Paris’te Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales’de lisansüstü çalışmalar yaptı. Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi (1983) ile doktora derecesini (1986) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde aldı.

Ankara Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi’nde (1981-1989), Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde (1989-1997) öğretim kadrosunda yer alan Aydın Uğur, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kurulmasından itibaren üniversitede çeşitli idari görevlerde bulundu. 1997-2004 yılları arasında İletişim Fakültesi’nin kurucu dekanı olarak görev yapan Aydın Uğur, Kültürel İncelemeler alanında Türkiye’deki ilk yüksek lisans programının kurucu direktörlüğünü yaptı. Aydın Uğur, 2004-2009 döneminde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Rektörlük görevini üstlendi. 2010-2016 arasında Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi dekanı olarak görev yapan Uğur, 2010’dan bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesiydi.

Kültür, siyaset, iletişim alanlarının kavşağındaki sorunlara ilişkin yurtiçinde ve yurtdışında yayınlanmış çok sayıda makalenin yazarı olan Prof. Dr. Aydın Uğur’un Keşfedilmemiş Kıta: Günlük Yaşam ve Zihniyet Kalıplarımız (1991), Kültür Kıtası Atlası: Kültür, İletişim, Demokrasi (2002) adlı yapıtlarının yanı sıra yayına hazırladığı Teorinin Aynasından Görünen Pratik: Sosyal Bilimler (1995), Türkiye İçin Değişme ve Yenileşme Politikaları (1997), Üç Sempozyum: Sivil Toplum Kuruluşları (1998) gibi çok sayıda ortak çalışması bulunmaktadır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.