banner

Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu yaşama veda etti




Eğitim psikolojisi alanında değerli çalışmalara imza atan ve okullarda ruh sağlığı konusunda eğitimler veren akademisyen Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu vefat etti.

adnan_kulaksizogluOkullarda ruh sağlığı konusunda değerli çalışmaları bulunan Kulaksızoğlu, 1947′de Trabzon’da dünyaya gelmiştir. 1977 senesinde Pedagoji bölümünü bitirerek pedagog unvanı almış, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programında tamamlamıştır. Doktora tezini Ergen – Aile Çatışmaları İle Annenin Tutumları
Arasındaki İlişki ve Ergenin Problemleri başlığında vermiş, 1994 senesinde Eğitim Psikolojisi Profesörü olmuştur. Mesleki çalışmaları boyunca çok çeşitli hakemli dergilerde makaleleri yayımlanmış, bilimsel araştırmaları ile alanımıza katkı sunmuş, bazı bölümlerin ve programların açılmasında öncülük yapmış, bilimsel toplantılar düzenlemiş bir bilim insanıdır.
Aynı zamanda Türk PDR Derneği üyesi olan Kulaksızoğlu’nun Kişisel Gelişim Uygulamaları, Ergenlik Psikolojisi, Örnek Grup Rehberlik Programları kitapları alanımızın önemli yayınları arasındadır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.