banner

Öğrenciler ders ve öğretmen seçebilecek




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer katıldığı ''4+4+4 Eğitim Sistemi'' adlı panelde yeni eğitim sistemiyle ilgili bilgiler verdi.

Bakan Dinçer, Fatih projesi ile ''Eğitim Bilişim Ağı'' oluşturduklarını belirterek, öğrencilerin istediği dersi istediği öğretmenden dinleyip, öğreneceğini kaydetti.

Aynı elbiseyi toplumun her bireyine giydirmenin bir anlamı olmadığını, esnek ve küresel düzeyde bir yapıyı sağlamak istediklerini vurgulayan Dinçer, şöyle konuştu:

''4+4+4'ün getirdiği en köklü değişiklik, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıdır. Türkiye'nin eğitim seviyesinin mutlaka yükseltilmesi gerekir. Çocuklarımızın yüzde 60'ını ilk etapta üniversite mezunu yapmalıyız. Eğer bunu yapmazsak 2023 hedeflerine ulaşamayız. Bunun için zorunlu eğitimi 12 yıla çıkartmalıydık.''

Kur'an-ı Kerim, kur sistemiyle öğretilecek

Dinçer, Kur'an-ı Kerim dersinin de seçimlik bir ders olacağını dile getirerek, ''Biz bu kararın gereği neyse layıkıyla yapmaya başlayacağız. Ortaokul ve liseden itibaren Kur'an-ı Kerim ve Siyer derslerimiz olacak. Arzu eden çocuklarımız bu dersleri alabilecek. Kur sistemi üzerine inşa ediyoruz. Geleneksel Kur'an-ı öğrenme sisteminin dışında kur esaslı modern bir sistem getireceğiz'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.