banner

Yolda yürürken SMS atanlara ceza




Araç kullanırken cep telefonlarıyla konuşanlara ceza kesilmesine herkes alışkın yadırganacak bir durum yok yalnız bu seferki çok farklı.Amerikan polisi artık yayalara SMS cezası kesiyor.

yolda yürürken sms atana cezaAraç kullanırken cep telefonlarıyla konuşanlara ceza kesilmesine alışanlar bu habere çok şaşıracak. Amerika'nın New Jersey şehrinde polis, yolda yürürken SMS atan yayalara da para cezası kesmeye başladı. İlk gün 45 kişiye 85'e dolar para cezası uygulayan polisin gerekçesi oldukça net. Polis hem kendi hem de başkalarının can güvenliğini tehlikeye düşürdüğü iddiasıyla bu cezayı elinde cep telefonuyla SMS atanlara uygulamaktan vazgeçmeyeceğini açıkladı. New Jersey polis sözcüsü Thomas Ripoli  SMS atan yayalar yüzünden son günlerde 20'den fazla kazanın meydana geldiğini belirterek yollara konulan uyarı tabelalarının bulunduğu bölgelerde bu cezalar sonuna kadar uygulanacak dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.