Yolda yürürken SMS atanlara ceza
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 16 May 2012 15:08 tarihinde oluşturuldu
Araç kullanırken cep telefonlarıyla konuşanlara ceza kesilmesine herkes alışkın yadırganacak bir durum yok yalnız bu seferki çok farklı.Amerikan polisi artık yayalara SMS cezası kesiyor.
Araç kullanırken cep telefonlarıyla konuşanlara ceza kesilmesine alışanlar bu habere çok şaşıracak. Amerika'nın New Jersey şehrinde polis, yolda yürürken SMS atan yayalara da para cezası kesmeye başladı. İlk gün 45 kişiye 85'e dolar para cezası uygulayan polisin gerekçesi oldukça net. Polis hem kendi hem de başkalarının can güvenliğini tehlikeye düşürdüğü iddiasıyla bu cezayı elinde cep telefonuyla SMS atanlara uygulamaktan vazgeçmeyeceğini açıkladı. New Jersey polis sözcüsü Thomas Ripoli SMS atan yayalar yüzünden son günlerde 20'den fazla kazanın meydana geldiğini belirterek yollara konulan uyarı tabelalarının bulunduğu bölgelerde bu cezalar sonuna kadar uygulanacak dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Antalya’ya 72 milyon değerinde eğitim yatırımı
-
38 eski rektörden ortak açıklama
-
Verdiğimiz Savaşın Zayiatı Gençler Olmasın
-
Yüz yüze eğitimin yol haritası açıklandı
-
YKS 2021 başvuruları başladı
-
Yabancı öğretmenler Türkçe sınavında
-
Üniversitelerin altın çağı sona mı eriyor?
-
2021’de eğitim sektöründe neler bekliyoruz?
-
Üniversiteliler pandemi sürecini nasıl geçiriyor?
-
Dr. Turay Kesler: 2021'in eğitim markası VATAN olacak