Bakan açıkladı: Memur maaşı 1132 dolar olacak
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 24 May 2012 17:00 tarihinde oluşturuldu
Maliye Bakanı Şimşek, temmuz zamlarıyla memurun ortalama maaşının 1132 dolara çıkmış olacağını söyledi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV televizyonunda katıldığı bir programda soruları yanıtlarken, memura 2012-2013'de verilecek artışların bütçeye net etkisinin, yaklaşık 4,2 milyar lira olacağını bildirdi.
Verilen yüzde 3,5+4'lük teklif ile bütçe imkanlarının çok ötesine gidildiğini vurgu yapan Şimşek, ''Ben herhangi bir artış olasılığı görmüyorum. Hakem Kurulu'nun kararına saygımız var ama Türkiye'nin seçenekleri de ortada. Ama biz şuna inanıyoruz; dünya şartlarını dikkate alırsanız, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları dikkate alırsanız ve şu 9-10 yıllık tecrübeyi dikkate alırsanız verdiğimiz teklif gerçekten çok iyi'' diye konuştu.
Ortalama 1132 dolar
Memurun devletin bütçesinden yüzde 18 pay alırken, bu payın yüzde 28'e ve son verilen artışlarla yüzde 30'a çıktığını belirten Şimşek, ''Bütçenin üçte biri memura gitti'' dedi.
Şimşek, 2002 yılında ortalama memur maaşının yaklaşık 370-380 dolara denk geldiğini, Temmuz başı itibariyle verilecek zamla birlikte, bugünkü kurlarla memur maaşının 1132 dolara çıkmış olacağını kaydetti.
Rating kuruluşlarının Türkiye'ye verdiği not
Dünyanın en büyük kredi derecelendirme kuruluşlarının 2007-2011 döneminde 3A notu verdiği birçok bankanın, firmanın, hatta ülkenin battığına dikkati çeken Şimşek, bu nedenle bu kuruluşlara birçok ülkenin güveninin sarsıldığını söyledi. Bakan Şimşek, ''S&P veya Moody's veya bir başka verdiği 3A notu 'kesinlikle batmaz' demek. A notu verdikleri ülkeler battı, iş Türkiye'ye geldiği zaman bahane çok'' eleştirisinde bulundu.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu