banner

7 bin engelli için kadrolar hazır




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dün gece açıklanan Engelli Memurlar ve Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın (ÖMSS) ardından 7 bin kişinin kadrolara yerleştirileceğini söyledi.

engelliler için kadro hazırAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Denizli’de Vali Abdülkadir Demir'i ziyareti sırasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Engellilere yönelik ÖMSS sonuçlarının dün akşam açıklandığını belirten Bakan Şahin, “60 bin engellimizi yeni bir metotla sınava aldık. İlk kez kendi içinde bedensel engelli, zihinsel engelli, görme engelli ve işitme engelli kendi içinde sınava alındı. İyi bir örnek oldu. Türkiye'de de, dünyada da iyi bir örnek oldu. Şimdi de engellilerimizi kendi sınıfına göre yerleştirmelerini sağlayacağız. İlk aşamada 7 bin kadromuzu yerleştireceğiz. 20 bin açığımız var ama Başbakanımızın talimatı ve takibi ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 15 bin engellimiz işe girmişken, bizim dönemimizde bu 50 bine çıktı. İnşallah kalan boşluğu da dolduracağız. Engellimiz artık evinden çıkıyor AK Parti ile birlikte. Mali olarak güçlenmiş durumda. Birinci sınıf vatandaş olma noktasında alışverişine gitmek, ihtiyacını gidermek istiyor. Bizim burada engellilere ait kent yapısında eksiklerimizi hızla gidermemiz lazım” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.