banner

ÖMSS yerleştirmelerinde atanacaklara duyuru




2013 ÖMSS Yerleştirme işlemleri öncesi, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’ten engellilere din görevlisi kadrosu için erteleme duyurusu geldi. Din görevlisi adayları 'Din Görevlisi Yeterlik Sınavı'ndan sonra atanacak

Bakan Çelik, bin 994 engelliye verilecek din görevlisi kadrosuna Din Görevlisi Yeterlik Sınavı'ndan sonra atama yapılacağını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mart ayında Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) kapsamında yerleştirilecek engelli memur kadro sayısının 6 bin 121 olacağını, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bin 994 din görevlisi kadrosu için yerleştirme işleminin de yeterlik sınavı sonuçları açıklandıktan sonra yapılacağını bildirdi.

Bakan Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılı engelli memur yerleştirmeleri için başvuruların 28 Şubat-8 Mart tarihleri arasında yapılacağını, atama yapılması planlanan 8 bin 115 engelli memur kadrosunun, bin 994'ünün Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din görevlisi kadrosunun oluşturduğunu hatırlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın atamalarda KPSS veya Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) yanında ''Yeterlilik Belgesine Sahip Olma'' şartı da aradığını ifade eden Çelik, Başkanlığın yaptığı açıklamada, 2013 yılı Din Görevlisi Yeterlik Sınavı başvurularının 11–25 Şubat tarihleri arasında alınacağını ve yeterlik sınavının yazılı aşamasını 17 Mart tarihinde gerçekleştirileceği belirttiğine işaret etti.

Yazılı sınavdan sonra ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nca uygulamalı mülakat sınavında yapılacağını kaydeden Çelik, engelli adayların da atamalarının yapılabilmesi için bu sınava girerek yeterlik belgesine sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

Çelik, şunları kaydetti:

"Din görevlisi kadroları için yerleştirme işlemi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeterlik sınavı süreci sonuçlandıktan sonra ÖSYM Başkanlığı'nın sınav takvimi de göz önünde bulundurularak daha sonra duyurulacak bir tarihte yapılacak.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.