İşte LYS'de en başarılı ve en başarısız iller
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 20 Temmuz 2012 10:13 tarihinde oluşturuldu
PUANLAR DEĞİŞTİ BİRİNCİ DEĞİŞMEDİ
YGS/LYS-2012 Tercih Tüyoları için tıklayın
Üniversite'ye giriş sınavlarının birinci etabı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda(YGS) tüm puan türlerinde 500 tam puanla birinci olan Konya'daki Özel Merve Eğitim Kurumları Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Abdullah Coşkun, ikinci etap olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda da (LYS) MF-1 ve MF-4 puan türlerinde birinci oldu. YGS'de tüm puan türlerinde 500 tam puanla birinciliği Osmaniye TOBB Fen Lisesi'nden Sümeyye Nur Satin ile paylaşan Abdullah Coşkun, YGS şampiyonluğu açıklandığında hedefinin tıp fakültesi olduğunu belirtmişti.
EN BAŞARILI İLLER
Puan türklerine göre LYS'de en başarılı ve en az başarılı iller sıralamasında ilk üçte sürekli yer alan iller Bartın ve Kilis oldu. Öte yandan Sinop, Karabük, Eskişehir de listenin üst sıralarında yer aldı.(milliyet)
EN AZ BAŞARILI İLLER
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu