banner

7 sene boyunca öyle bir şey çaldı ki sonunda…




Japonya’nın çeşitli bölgelerinde halk kütüphanelerinden 1170 kitap çalan hırsız yakalandı. “Entelektüel hırsız”ın evinden 25 bin dolar değerinde ansiklopedi ve kitap çıktı.

Japonya’nın Ube kentinde 7 sene boyunca bölgedeki çeşitli kütüphanelerden 1000’in üzerinde kitap çalan Mitsuka Suizu yakalandı.

Çaldığı kitapları evinde toplayan 61 yaşındaki adamın yılların birikimiyle yarattığı “kitap hazinesi”nin 25 bin dolar (45 bin TL) değerinde olduğu bildirildi.

Amerikan ABC televizyonuna konuşan polis şefi Yosuke Miyoshi, Suizu’nun Nagato halk kütüphanesinden kitap çalarken yakalandığını ve suçunu itiraf ettiğini söyledi.

Miyoshi sözlerine şöyle devam etti: “Kitaplara aşık. Onları sadece okumuyor, hepsinin yakınında olmasını istiyor.”

Miyoshi, Suizu’nun kitapları çaldığı 7 sene boyunca bir işe sahip olduğunu ve çaldığı kitapların ansiklopediler, tarih ve biyoloji kitapları olduğunu açıkladı.(ntv)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.