banner

Tüm dünya bu protestoyu konuştu




Tüm dünya dün İtalya'da bir iş adamının yaptığı bu eylemi konuştu. İş adamı, Aziz Pietrus Bazilikası'na çıkarak, İtalya Başbakanı Monti ve AB'yi protesto etti.

Vatikan'ın ünlü Aziz Pietrus Bazilikası'nın kubbesine çıkarak, teknokrat Mario Monti liderliğindeki hükümetin ekonomi politikalarını protesto eden İtalyan işadamı Marcello Di Finzio, dün başladığı ilginç eylemini yaklaşık 30 saatin ardından sonlandırdı.

47 yaşındaki Triesteli işadamı, dün akşam saat 17.00 sularında, güvenlik noktalarından sorun yaşamadan geçerek yaklaşık 130 metre yükseklikteki kubbenin zirvesine ulaşmış ve burada kubbenin Aziz Pietrus Meydanı'na bakan ön yüzeyindeki bir pencereye inerek, ''Yardım edin! Monti'ye yeter! Avrupa Birliği'ne yeter! Çok ulusluğa yeter! Bunlar bizi öldürüyor. Kalkınma mı? Bu bir sosyal kıyım'' yazılı döviz açmıştı.

Di Finzio'nun eylemi, kubbeden inmeyi kabul etmesiyle son buldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.