banner

İtalya’da öğrenciler hükümetin eğitim reformunu protesto etti




İtalya’da öğrenciler, Matteo Renzi liderliğindeki koalisyon hükümetinin eğitim reformunu protesto etmek için ülke genelinde meydanlara indi.

italya egitim reformuBaşkent Roma başta olmak üzere büyük şehirlerde yapılan grev ve yürüyüşlerde öğrenciler ve eğitim sektörü çalışanları, Renzi hükümetinin hazırladığı, kamuoyunda "İyi okul" adıyla bilinen, eğitim sektörüne yönelik kapsamlı reformu öngören pakete karşı çıktı.

Roma'da yürüyüş sırasında çok sayıda meşale yakan öğrenciler, eğitim reformunun yanı sıra hükümetin çalışma hayatında düşündüğü reformlara karşı dövizler de açarak tepkilerini dile getirdi. Öğrencilerin kortejine bazı sendikalar da destek verdi. Başkentte olaysız gelişen yürüyüş, öğrencilerin meclis önüne gelmesiyle son buldu.

Ülkenin diğer büyük kentleri Napoli ve Milano’daki yürüyüşlerde ise zaman zaman tansiyon yükseldi. Napoli’deki yürüyüşte polisle öğrenciler karşı karşıya gelirken çıkan olaylarda 2’si öğrenci 4’ü polis 6 kişi yaralandı. Milano’da da polisle öğrenciler arasında çıkan arbede de biri profesör, diğeri de öğrenci olmak üzere 2 kişi hafif şekilde yaralandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.