banner

Rüşvetle üniversite diploması




YÖK'ün Bulgar üniversitelerinin denkliğini kaldırma kararı çok tartışılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer rüşvetle diploma alındığı ve sahtecilik yapıldığı için YÖK'ün bu kararı aldığını söyledi

Bulgaristan Üniversiteleri gerek ülkenin yakın oluşu gerekse sınav gerektirmeden okunma imkanları ile bir çok Türk öğrenci için umut olmuştu. Aralarında Halis Toprak'ın eski eşi Nazlıcan Tağızade'nin de bulunduğu binlerce öğrenci Sofya ve Varna üniversiteleri başta olmak üzere birçok Bulgar okuluna kayıt yaptırdı. Ama geçtiğimiz aylarda YÖK, Bulgar üniversitelerinin denkliğini kaldırdı. CHP milletvekili Faik Tunay bir süre önce bir önergeyle bu konuyu gündeme taşıdı. Bu önergeye YÖK'ün kararının bir örneğini de ekleyerek cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bulgaristan'daki üniversite öğrencilerinin yaptığı 'Sahteciliğe' dikkat çekti. Bu sahtecilğin ise bazı öğrencilerin sahte damga kullanarak transkript düzenlemeleri, bazı öğrencilerin rüşvet verip sınıf geçmeleri olduğu ortaya çıktı. YÖK'ün bu nedenle Bulgar üniversitelerinin denkliğinin iptal ettiği ve Türkiye'de ya da KKTC'deki üniversitelere yatay geçişi de durdurduğu belirtildi.

 

SGK’dan öğrencilere 'prim borcu' açıklaması


HER GELENİ ALDILAR

YÖK yürütme kurulu üyesi Durmuş Günay ise "Bulgar makamlarına, kriterlerimize uymalarını defalarca söyledik ama ısrarla uymadılar. Biz diyoruz ki, 140 öğrenci alın ve aldığınız öğrenciler belirli niteliklerde olsunlar. Her başvuranı almayın. Ama her okula 400-500 öğrenci almışlar. Bunun önüne geçemiyoruz ve bunun için denklik kaldırıldı" açıklamasını yaptı. YÖK bu sorun için kendi internet sitesinde bir forum açarken, öğrenciler de farklı platformlarda problemlerini gile getirdi ve YÖK'ü suçladı. Ama forumlarda bazı öğrenciler "Alın işte yaptığınızı gördünüz mü? Parayla diploma alma hevesiyle bizim de geleceğimizi yaktınız" diyerek rüşvet iddialarını güçlendirdi.

(takvim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.