Öğrenciler eskiden de karşıydı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 03 Aralık 2012 12:47 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 51'inci hükümet döneminde yaptığı çalışma, öğrencilerin o dönemde de serbest kıyafetten yana olduğunu ortaya koydu.
Tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılması yönündeki çalışmalar, 1995 yılına kadar uzanıyor. Bakanlığın Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından 1995-1996 eğitim öğretim yılında ilk ve orta öğretimde önlük giyilmesi konusunda öğrencilerin, eğitimcilerin, velilerin, eğitim sendikası, dernek ve vakıf temsilcilerinin görüşlerinin de alındığı 6 bin 500 kişi üzerinde anket çalışması yapıldı.
''Önlük/forma giymekten hoşlanıyor musunuz?'' sorusuna ilköğretim 4 ve 5. sınıfların oluşturduğu 1. kademe öğrencilerinin yüzde 71,3'ü, ilköğretim 7 ve 8. sınıfların oluşturduğu 2. kademe öğrencilerinin yüzde 33,7'si ve lise öğrencilerinin yüzde 38,4'ü ''evet'' yanıtını verdi. Aynı soruya ''hayır'' cevabını verenlerin sayısı 1. kademede yüzde 28,7, 2. kademede yüzde 66,3 ve liselerde yüzde 61,6 oldu https://canadianviagras.net.
''Okul dışında herhangi bir kıyafetle okula gelmeyi tercih eder miydiniz?'' sorusunu 1. kademe öğrencilerinin yüzde 42,5'i, 2. kademe öğrencilerinin yüzde 67,7'si ve lise öğrencilerinin yüzde 67,1'i ''evet'' şeklinde cevapladı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Uzun bir yolculuğun yönünü tayin eden ilk adım; Hangi Üniversite Hangi Bölüm?
-
Üniversite yerleşme sürecinde doğru ve akıllı bir tercih stratejisi
-
Türkiye’den Finlandiya’ya Uzanan Öğrenme Köprüsü Kuruldu
-
‘Dijital vatandaşlık, eğitim sürecinin bir parçası haline getirilmelidir’
-
EĞİTİMDE ETKİ PLATFORMU KOLEKTİF BİR HAREKET BAŞLATIYOR
-
İTO Başkanı’ndan çağrı: Özel okullarda KDV % 1’e çekilsin
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’


