banner

Büyükelçilikten, İngiltere öğrenci vizesi açıklaması




İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği ülkeye okumak için gelecek öğrenci sayısında herhangi bir sınırın olmadığını bildirdi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, denizaşırı ülkelerden İngiliz üniversitelerinde okumak üzere gelen öğrencilerin sayısının son akademik dönemde arttığı, Birleşik Krallık'a okumak için gelecek öğrenci sayısında herhangi bir sınırın olmadığı belirtildi.

Birleşik Krallık'ın geçen yıl belirli özellikteki öğrencileri ülkeye çekmek için çeşitli tedbirler aldığı dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''İngiltere İçişleri Bakanı, çalışmalarını tamamlayan lisansüstü eğitim öğrencilerinin beceri gerektiren nitelikli iş bulabilmeleri için daha uzun süre ülkede kalabileceğini açıkladı. Hükümet, bu sistemin kötüye kullanılmasını engellemekte kararlı. Zira bu halkın sisteme duyduğu güvenin sağlığı için şart. Yüksek risk taşıyan başvuru sahiplerini mülakata almak bu hedefimizi gerçekleştirmeye muhakkak ki yardımcı olacaktır.''

Türklerin vize başvurunun yüzde 90'ı olumlu sonuçlandı

Açıklamada ayrıca İngiltere'yi ziyaret edecek Türk vatandaşlarına daha iyi hizmet sunmak için yeni vize başvuru merkezleri açıldığı vurgulandı.

Öğrenci Ajansları sayesinde, vize başvurusu yapan öğrencilerin daha az evrak sunarak vizeyi elde etmelerinin kolaylaştırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''2011 yılında, Türk vize başvuru sahiplerinin yüzde 90'ı olumlu sonuçlanmıştır. Ayrıca, ziyaret amaçlı genel başvuruların da yüzde 96'sını ortalama 15 gün içerisinde değerlendirdik. Birleşik Krallık'ı ziyaret edecek Türk vatandaşların zahmetini en aza indirebilmek amacıyla, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Gaziantep illerinde beş vize başvuru merkezi açtık.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.