banner

Türkiye bu listede dünya birincisi!




Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün (RSF) Türkiye’de tutuklu gazetecilerin durumuyla ilgili yaptığı araştırmaya göre, 42’si gazeteci 72’si medya çalışanı ile Türkiye, dünyanın en çok gazetecinin cezaevinde olduğu ülke sıralamasında ilk sırayı yer aldı

Örgüt bu araştırmasını, bugün sonuçları yayınlanan küresel çaptaki 2012 raporu kapsamında gerçekleştirdi.

RSF ‘en az 42’si gazeteci 72 medya çalışanının tutuklu bulunduğunu’ belirttiği raporunda Türkiye’yi ‘dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olarak’ tanımladı.

RSF bunun, Türkiye’nin kendini bölgesel olarak demokratik bir ülke modeli olarak tanıtmasıyla çelişkili bir durum ortaya koyduğuna vurgu yaptı.

Örgüt tutuklu gazetecilerin listesini, ‘basın özgürlüğü barometresi’ adını verdiği ve tüm ülkelerde kullandığı bir yönteme göre belirlediğini aktardı.

RSF açıklamasında Türk mahkemelerini, mesleklerinden dolayı tutuklu bulunan tüm gazetecileri ve medya çalışanlarını derhal serbest bırakmaya çağırdı.

(bbctürkçe)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.