banner

ODTÜ’lü öğrencilerin evlerine baskın




Ankara Emniyet Müdürlüğü, ODTÜ’de yaşanan olaylardan sonra sabahın erken saatlerinde bazı öğrencilerin evlerine baskın düzenledi. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı

Vatan Gazetesi’nin haberine göre, ODTÜ'de yaşanan olaylardan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sabahın erken saatlerinde bazı öğrencilerin evlerine baskın yaptı. Evlerde arama yapan polisler gözaltına aldıkları öğrencileri Emniyet'e götürdü.

Gözaltına alınan öğrencilerden isimleri belirlenebilenler şöyle: Bedirhan Şen, ı Mert Atmaca, Mustafa Bozkurt, Hasan Koç, Hüseyin Koç, İlhan Aslan,Can Kaya.

Başbakanlık'a yürüyecekler

*ODTÜ'de yaşanan olayları ve gözaltıları protesto etmek için öğrenciler saat 15.00'da Başbakanlık binasına yürümek için Yüksel Caddesi'nde toplanacak.




CHP ODTÜ'deki olayları meclis gündemine taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ODTÜ'de yaşanan olayların Ahmed Arif’in, "Uzay çağında bir ayağımız, ham çarık, kıl çorapta olsa da biri" dizesini hatırlattığını ifade etti.

Tanrıkulu, bu dizeleri de alıntıladığı soru önergesinde, Başbakan Erdoğan’a, "Müdahale sırasında yaşandığı ileri sürülen cinsel tacizin sorumlularının bulunması için herhangi bir soruşturma başlatacak mısınız?" diye sordu.

Üniversitelilere karşı hiçbir mazeretle açıklanmayacak kadar aleni bir saldırı olduğunu belirten Tanrıkulu önergesinde, “Daha da vahimi, kolluk mensuplarının attığı gaz bombası kapsülüyle ağır yaralan üniversite öğrencisi Barış Barışık’ın, yaralı halde yarım saat boyunca bekletildiği, ambulansa bile müdahale edildiği iddiaları bulunmaktadır" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.