Özel dershanelerde kaç kişi çalışıyor?
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 28 Ocak 2013 09:02 tarihinde oluşturuldu
Türkiye’de kaç özel dershane var? Dershanelerde çalışan personel sayısı ne kadar? Dershanelerde kaç öğretmen çalışıyor? İşte bu soruların cevabı…
Türkiye'de bulunan toplam 3 bin 864 özel dershanede 64 bin 142 eğitim personeli, 14 bin 605 idari personel olmak üzere toplam 78 bin 747 kişi çalışıyor.
Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, dershanelerde çalışan tüm personelin, Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 42. maddesi gereğince Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile İş Kanunu'nun hükümlerine tabi olduğunu aktardı.
Özel dershanelerde SGK da dahil olmak üzere kayıt dışı çalışan kişilere yönelik denetimler yapıldığını, tespit edilmesi halinde geçici ve sürekli kapatma cezalarının verildiğini ifade eden Dinçer, bakanlıkça, özel dershanelerin eğitim sistemindeki yeri ve bu alanda uygulanacak politikalarla ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Dinçer, çalışmaların sonuçlanması ve somut önerilerin olgunlaşması durumunda bu çalışmaların kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.
Ömer Dinçer, Türkiye'de bulunan toplam 3 bin 864 özel dershanede 64 bin 142 eğitim personeli, 14 bin 605 idari personel olmak üzere toplam 78 bin 747 kişinin çalıştığını bildirdi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Uzun bir yolculuğun yönünü tayin eden ilk adım; Hangi Üniversite Hangi Bölüm?
-
Üniversite yerleşme sürecinde doğru ve akıllı bir tercih stratejisi
-
Türkiye’den Finlandiya’ya Uzanan Öğrenme Köprüsü Kuruldu
-
‘Dijital vatandaşlık, eğitim sürecinin bir parçası haline getirilmelidir’
-
EĞİTİMDE ETKİ PLATFORMU KOLEKTİF BİR HAREKET BAŞLATIYOR
-
İTO Başkanı’ndan çağrı: Özel okullarda KDV % 1’e çekilsin
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’


