4+4+4 sistemi kütüphaneleri kapattı mı?
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 29 Mart 2013 08:39 tarihinde oluşturuldu
Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kaleme aldığı yazısında 4+4+4 eğitim sistemine geçişle birlikte ortaya çıkan derslik ihtiyacının karşılanması için okullarda kütüphanelerin kapatılıp sınıflara çevrildiği iddiasına yer verdi.
İşte o yazı
Kütüphaneler Haftası dolayısıyla 27.03.2013 tarihinde yayımlanan “Sadece bu haftada düşünmeyelim” yazımda kütüphanecilerden alıntıladığım iddialara göre; 4+4+4 eğitim sistemi sonrası, kimi okullarda ortaya çıkan derslik ihtiyacı dolayısıyla, okul kütüphaneleri kapatılıp dersliğe çevrilmiş.
Hal böyleyken birçok okulda, faal kütüphaneler kapatılmış... Bunun üzerine İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’dan bir açıklama notu geldi.
Köşemin elverdiği ölçüde bu yazıdan ana düşünceleri okurlarımla paylaşacağım:
“Sayın Doğan Hızlan,
İstanbul Milli Eğitim olarak bizler sizin de Bağcılar’da öğrencilerimizle buluştuğunuz; amacı öğrencileri okudukları kitabın yazarıyla buluşturan ‘Yazarlar Okullarda’ projemizle kitaba olan ilgiyi ve kitabın gerekliliğini anlatma çabasındayız. ‘Yazarlar Okullarda’ projesiyle iki yıl içinde 39 ilçemizde 150 bini aşkın öğrencimizi 160 yazarımızla buluşturduk. Haydar Ergülen, Selim İleri, Ahmet Ümit, Beşir Ayvazoğlu, Yiğit Bener, Pınar Kür, Füruzan ve Cemil Kavukçu bu yazarlarımızdan sadece birkaçıdır. Proje kapsamında biri çocuk edebiyatı olmak üzere her ilçenin iki yazarı var ve öğrenciler kurayla ilçeleriyle eşleşen yazarların kitaplarını okuduktan sonra yazarla birebir görüşüp her türlü fikirlerini onlara iletiyorlar.
Okullarımızda ‘Yazarlar Okullarda Kitaplığı’ oluşturuyoruz. Bu kapsamda çağdaş yazarların eserlerinden oluşan kitaplıklar okulun en görünen yerinde ve herkese açık bir konumda yer alıyor.
İstanbul genelinde gerek 4+4+4 kapsamında gerekse okul dönüşümlerinde hiçbir kütüphane dersliğe dönüştürülmemiş, aksine okullardaki kütüphaneler çağdaş yazarlar buluşmasıyla daha da aktif hale getirilmiştir.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu
-
Ebeveynler için Maarif Modeli
-
11. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Nida Koç Akademi Gelişim Odaklı Model ile eğitim sektörüne güç katıyor
-
Eğitimde Güçlü Stratejik İletişim: Halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim ile marka değeriniz nasıl yükselir?