Eğitim fakültelerine 5 alan dışında öğrenci alınmayacak
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 27 May 2013 17:23 tarihinde oluşturuldu
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) eğitim fakültesi bulunan üniversitelerin rektörlüklerine gönderdiği yazı tartışmalara neden oldu. YÖK, eğitim fakültelerine 5 alan dışında öğrenci alımının durdurulmasını istedi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), eğitim fakültesi bulunan üniversitelere gönderdiği 5 Nisan 2013 tarihli yazıda 5 alan dışında öğrenci alınmaması uyarısında bulundu. YÖK’ün rektörlüklere gönderdiği yazıda, “Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu'nun, Eğitim Fakültelerinde ihtiyaç duyulan alanlara ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ihtiyaç projeksiyon çalışmaları sonucunda belirlendiği ve aşağıda belirlenen alanlar dışında eğitim fakültelerinde program açılmaması 18 Nisan 2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında incelenmiş ve önerinin uygun olduğu kararlaştırılmıştır” denildi.
YÖK’ün belirlediği 5 alan şunlar;
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (Rehberlik Öğretmen)
Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
İlköğretim Matematik Öğretmenliği
Özel Eğitim Öğretmenlikleri
Teknoloji Tasarım Öğretmenliği
Öğrenciler isyan ediyor
Opsiyonhaber.com’un haberine göre, bu 5 alanın dışındaki, İngilizce kimya felsefe, müzik, resim vs gibi onlarca bölüme öğrenci alınmıyor. Üniversiteye müracaat için giden öğrencilere YÖK'ün gönderdiği genelge gösterildi ve öğrenci alınmayacağı bildirildi. Öğrenci ve velileri, bu skandal yasağı protesto etmek ve kaldırılması için çeşitli eylemler yapmaya hazırlanıyor.
Yasak 3 yıl sürecek
YÖK yetkilileri, öğrenci ve velilere öğrenci alımının durdurulmasına gerekçe olarak öğretmen fazlası olduğunu öne sürüyor. Veliler ise bu yasağın 3 yıl süreceğini iddia ederek, amacın imam hatiplilere yer açmak olduğunu savunuyor.
Rektörler şokta!
Alınan bilgiye göre; Pazartesi günü ise uzmanlar konuyu tekrardan değerlendirecek. Haccettepe Üniversitesi'nin ise bu genelgeye karşı çıkarak kınama yazısı yayınlamış.
Kaynak Opsiyonhaber.com
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu