banner

SBS gelecek yıl nasıl olacak?




Ortaöğretim kurumlarına geçiş sistemi diğer adıyla Seviye Belirleme Sınavı (SBS) seneye değişiyor. Yeni sisteme göre, tek sınav yerine birden çok sınav yapılacak ve okulda yapılan sınavlardan alınan notlar da değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, gelecek sene uygulanacak olan “ortaöğretim kurumlarına geçiş sistemi” hakkında açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de Han Yöresi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (HAYÖDER) tarafından Han ilçesindeki bir mesire alanında gerçekleştirilen pikniğe katıldı.

Bakan Avcı, yanına gelen bir öğrencinin "Seviye Belirleme Sınavı (SBS) gelecek yıl nasıl olacak?" sorusunu "Bu yıl SBS'ye giriliyor. Seneye tek sınavlı ve dershane ağırlıklı olmayacak, yıl içerisinde girdiğiniz derslerden aldığınız notlar da değerlendirmeye katılacak. 'Adil olur mu?' ve 'Bazı sınıflarda notlar şişirilir mi?' diye soruyorsunuz. Ona fırsat vermeyecek bir düzenleme yapacağız. Not şişirmece yok" diye yanıtladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.