10 milyon 600 tablet için geri sayım başladı!
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazar, 02 Haziran 2013 20:10 tarihinde oluşturuldu
Fatih Projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde iptal edilen tablet ihalesinin gelecek ay yapılması planlanıyor. Proje kapsamında, 10 milyon 600 bin tabletin alınacağı ve liselerde dağıtılmaya başlanacağı belirtildi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek ay itibaren 10 milyon 600 bin adet tablet bilgisayar ihalesinin açılacağını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Önümüzdeki ay ihalesini açıyoruz, 10 milyon 600 bintablet bilgisayar alacağız. Onu da peyderpey liselerden başlayarak bütün çocuklarımıza dağıtacağız" dedi.
Avcı, Han Yöresi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (HAYÖDER) tarafından Han ilçesindeki bir mesire alanında gerçekleştirilen pikniğe katıldı. Piknikteki çocuklar, Milli Eğitim Bakanı Avcı ile fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı. Avcı, piknikte yaptığı konuşmada, bu tür buluşmaların çok göç veren ilçeler için önemli olduğunu belirterek, Han ilçesinin dış göç vermesi nedeniyle nüfius olarak küçük bir ilçe olduğunu kaydetti.
İlçenin 7 medeniyetin izlerini taşıyan, tarihi birikim ve turistik bakımdan cazip olabileceğini anlatan Avcı, şöyle konuştu:
"Bu tarihi ve turistik potansiyeli gereği gibi değerlendiremedik. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere Hanlı hemşehrilerimizin gayretleriyle ilçenin daha çok tanınmasını, bu tarihi ve turistik özelliklerinin daha çok insan tarafından bilinmesini ve ziyaretlere vesile kılınmasını gerçekleştirelim."
Konuşmanın ardından Han Belediye Başkanı Mustafa Pekak, Avcı'ya lületaşından yapılmış bir pipo hediye etti. Avcı, piknikte yapılan çekilişte çaydanlık kazanan kişiye hediyesini verdi. Daha sonra Avcı, gösteri yapan Zeybek ekibi üyeleriyle sohbet etti.
Avcı, çekilişte bir kişiye tablet bilsayar hediye etti. Bunun ardından Avcı, "Hayırlı uğurlu olsun. Çıkmayanlar da üzülmesin. İnşallah önümüzdeki ay ihalesini açıyoruz, 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar alacağız. Onu da peyderpey liselerden başlayarak bütün çocuklarımıza dağıtacağız" dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu