banner

AP’den, Erasmus bütçesine onay




AP, Erasmus+ öğrenci değişim programının 14,7 milyar avroluk bütçesini onayladı. 2014-2020 döneminde Erasmus+'dan 4 milyondan fazla öğrenci faydalanacak.

erasmus bütçesine onayAvrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda dünyanın en başarılı öğrenci değişim programı Erasmus'un 2014-2020 dönemini kapsayan 14,7 milyar avroluk bütçesi, 29 hayır, 30 çekimsere karşı 632 evet oyu ile kabul edildi.

Bir önceki döneme göre bütçesi yüzde 40 artırılan Erasmus+ sayesinde 2 milyon üniversite, 650 bin meslekokulu ve 200 bin master öğrencisinin, 800 bin öğretim görevlisinin ve 500 bin gönüllü ve gençlik değişim programı katılımcılarının hibe ve kredilerden faydalanması hedefleniyor.

Erasmus+ bütçesinin üçte ikisi yurtdışında öğrenime tahsis edilirken kalanıyla eğitim kurumları, gençlik örgütleri, mahalli ve bölgesel idareler, işletmeler ve sivil toplum örgütleri arasında işbirlikleri ve inovasyon, girişimcilik ve istihdam teşvik edilecek.

AB'nin bugüne dek Erasmus, Erasmus Mundus, Leonardo da Vinci, Tempus, Comenius, Grundvig, Alfa ve Edulink gib farklı adlarla hizmet veren eğitime yönelik tüm program ve projelerini bünyesinde toplayan Erasmus+ sayesinde başvuruların ve prosedürlerin basitleştirilmesi hedefleniyor.

AB'nin 1987'de başlattığı Erasmus programına 2004-2005 akademik yılında katılan Türkiye, güçlü bir ivme yakalayarak 2011-2012 akademik yılında 12 bin öğrencisini yurtdışına gönderdi ve İngiltere'yi de geride bırakarak, İspanya, Almanya, Fransa, İtalya ve Polonya'nın ardından 6'ncı sıraya yükseldi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.