banner

Türkiye Erasmus’ta 3.sırada




Ulusal Ajans Başkanı Musa Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erasmus'un bütçe büyüklüğü ve üniversitelere hitap etmesi nedeniyle AB Eğitim ve Gençlik Programları arasında en büyüğü ve en iyi bilineni olduğunu söyledi.

Erasmus'un 25 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Ceylan, Türkiye'nin ise bu programa 2004 yılında katıldığını ifade etti. Türkiye'nin 8 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen gerek bütçe büyüklüğü gerekse yararlanıcı sayısı bakımından programa katılan 33 Avrupa ülkesinden Almanya ve Fransa'nın ardından 3. sıraya yükseldiğini dile getiren Ceylan, bu ülkelerin aynı zamanda AB'nin köklü ve kurucu ülkeleri olduğunu da anımsattı.

Erasmus'un ağırlıklı olarak öğrenci değişimi olarak bilinse de bununla sınırlı olmadığını anlatan Ceylan, üniversitelerin akademik ve idari personelinin de bu programdan yararlandığının altını çizdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.