banner

Almanya'da hazırlanan 2014 Eğitim Raporu açıklandı




Almanya'da yaşayan Türk kadınlarının çoğunun meslek eğitimine sahip olmadığı belirtildi.

Almanya'da hazırlanan 2014 Eğitim Raporu açıklandı. Raporda, incelenen 30-35 yaş grubunun yüzde 18'inin hiçbir mesleki eğitime sahip olmadığı vurgulandı.

Raporu hazırlayan araştırma grubunun sözcüsü Marcus Hasselhorn, "Göçmenlerin ayrımcılığa uğramaması konusunda çok az ilerleme kaydediyoruz" ifadesini kullandı.

Almanya'da yaşayan Türk kadınlarının yüzde 60'ının, erkeklerin yüzde 50'sinin meslek eğitimine sahip olmadığı kaydedilen raporda, Türk kadınlarının yüzde 23'ünün, erkeklerin de yüzde 15'inin diplomasının olmadığı belirtildi. 

Göttingen Sosyoloji Araştırma Biriminden Martin Baethge, Almanya'da yaşayan Türklerin işverenler tarafından eşit değerlendirilmediğini söyleyerek, "Aynı performansı göstermelerine rağmen, şirketler göçmenleri tercih etmiyor" dedi. 

2005 yılındaki eğitim raporunda Türk kadınlarının yüzde 70'i meslek eğitimine, yüzde 28'i okul diplomasına sahip değildi. Türk erkeklerinin durumunda ise bu süre içinde değişiklik olmadı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.