banner

Eski öğrencisinden Harvard’a rekor bağış




Harvard Üniversitesi'nin eski öğrencisi üniversiteye 350 milyon dolar bağışta bulundu.

Harvard Üniversitesi eski öğrencisi Hong Kong doğumlu Gerald Chan, üniversitenin Halk Sağlığı Fakültesine 350 milyon dolarlık karşılıksız yardımda bulunarak, 378 yıllık okul tarihinin en büyük bağışını gerçekleştirdi.

Chan, 1970'lerde Harvard Üniversitesinde Halk Sağlığı Fakültesi radyoloji fiziği ve radyobiyoloji bölümünde lisansüstü eğitimi görmüştü.

Öte yandan Moody's Yatırımlar Hizmeti tarafından yapılan derecelendirmede, 208 özel ABD üniversitesinin 2013 yılında aldığı 1 milyar dolardan fazla nakit para ve yatırımın yüzde 67'sinin bağış olarak gerçekleştiği bildirildi. 2003 yılında bağış edilen oranın ise yüzde 62 düzeyinde olduğu belirtildi.

Son 3 yılda ABD'nin önde gelen okullarına yapılan yardımlardan bazıları şöyle:

''Cornell Üniversitesi 350 milyon dolar, John Hopkins Üniversitesi 350 milyon dolar, Yale Üniversitesi 250 milyon dolar, Pensilvanya Üniversitesi 225 milyon dolar, Harvard Üniversitesine 150 milyon dolar.''

ABD'ye en fazla öğrenci gönderen ülke Çin, ABD'nin önde gelen okullarına en çok bağışı yapan ülke de oldu. Temmuzda SOHO Çin'in üst yöneticisi Zhang Xin ve eşi Pan Shiyi, Harvard Üniversitesi ile 15 milyon dolarlık bağış anlaşmasına imza atmıştı. 2010 yılında da Hillhouse Capital Management'in kurucusu ve ortağı Lei Zhang de yaptığı açıklamada, Yale Üniversitesi Yönetim Fakültesine 8 milyon 888 bin 888 dolar bağışlayacağını bildirmişti. Bu rakamın, bugüne kadar fakülteye yapılmış en yüksek bağış olduğu açıklanmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.