banner

İngiliz Üniversitesinden 3 öğrenci Marmaris’i tez konusu yaptı




Leeds Beckett Üniversitesinden 3 öğrenci, bir ay kalacakları Marmaris'in kırsal turizm potansiyeli hakkında tez hazırlayacak. Tez, daha sonra rapor haline dönüştürülerek İngiliz kamuoyunun dikkatine sunulacak.

tez konusu marmarisTürkiye'ye gelen İngiliz turistlerin önemli bölümünün tercih ettiği Muğla'nın Marmaris ilçesi, İngiltere'deki Leeds Beckett Üniversitesi öğrencilerine tez konusu oldu.

Üniversitenin üç öğrencisi, tezleri için bir ay kalacakları Marmaris'in kırsal turizm potansiyelini inceleyecek.

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, Belediye Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt ve tezi hazırlayacak öğrencilerin katılımıyla, belediye ek hizmet binasında basın toplantısı düzenlendi.

Kaplan, yaptığı açıklamada, Marmaris şehir merkezi dışında bulunan ve Büyükşehir Yasası'ndan önce köy olan mahallelerin 1990'dan itibaren özel korumaya alındığını, bu nedenle kırsal bölgelerin doğal güzelliklerinin bozulmadığını söyledi.

Belediyelerinin, 300'den fazla bakir koyu bulunan bölgenin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Kaplan, bu anlamda tanıtım amaçlı Kırsal Turizm Envanter Çalışması'nı hayata geçirdiklerini kaydetti.

Kirt ise kırsal turizm projelerini katıldıkları Londra Fuarı'nda tanıttıklarını, çalışmalarıyla ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını belirtti.

Leeds Beckett Üniversitesi yetkililerinin "Marmaris'te kırsal turizmle ilgili tez çalışması yapmak istediklerini" bildirdiğini anlatan Kirt, "Üniversitenin 3 öğrencisi ilçemize geldi, bir ay süreyle köylerimizi dolaşarak tezlerini hazırlayacaklar" dedi.

Tez daha sonra rapora dönüştürülecek

Tezin daha sonra rapor haline getirileceğini söyleyen Kirt, raporun İngiliz tur operatörleri ve basınıyla paylaşılarak, kamuoyunun ilgisine sunulacağını vurguladı.

Kirt, Marmaris ve çevresi için çok önemli bir pazar olan İngiltere'den, bu çalışmanın ardından olumlu geri dönüşler alacaklarına inandıklarını ifade etti.

Araştırmayı yapacak öğrenciler ise "bölge insanının sahip olduğu zenginliğin ne kadar farkında olduğu, kırsal turizm bölgelerinin avantaj ile dezavantajları, bölgenin Avrupalı turistler için nasıl bir pazar olabileceği ve ne gibi ürünlerin ön plana çıkarılması gerektiği" gibi konular üzerinde duracaklarını anlattı.

Tez çalışması sırasında ilçede tatilini geçiren turistlerle de görüşeceklerini bildiren öğrenciler, tatilcilere Marmaris ile ilgili bilgiye hangi kaynak aracılığıyla ulaştıklarını soracaklarını kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.