banner

Musk, Mars planını açıkladı




Amerikalı iş adamı Elon Musk, 10 yıl içinde 200 bin dolarlık bilet ücretini ödeyenleri Mars'a göndermek ve bu gezegende kendi kendine yetebilen yerleşim alanı kurmak istediğini bildirdi.

 

mars_elon_muskAmerikalı iş adamı Elon Musk, 10 yıl içinde 200 bin dolarlık bilet ücretini ödeyenleri Mars'a göndermek ve bu gezegende kendi kendine yetebilen yerleşim alanı kurmak istediğini bildirdi.
Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX ve otomobil firması Tesla Motors'un sahibi Musk, internetten canlı yayınlanan Meksika'nın Guadalajara kentindeki 67. Uluslararası Uzay Yolculuğu Konferansı'ndaki konuşmasında, "Gezegenlerarası Taşıma Sistemi Projesi" hakkında bilgi verdi.
Musk, 10 yıl içinde kamu-özel ortaklığıyla Mars'a insan göndermek ve 200 bin dolarlık bilet ücretini karşılayanlar için bu gezegende kendi kendine yetebilen bir şehir kurmak istediğini söyledi. Bu konuda 10 milyar dolarlık yatırım öngörüldüğüne değinen iş adamı Musk, yolculukta "yeni teknolojiler" ve "inovatif yapılar" kullanarak maliyetin düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

 

Uzay gemisinin yakıtı metan ve oksijen
Sahibi olduğu SpaceX'in BFR ve BFS araçları sayesinde insanoğlunun "Kızıl Gezegen"e inebileceğini anlatan Musk, bu araçların saatte 100 bin kilometreden fazla hızla ilerleyeceğini ve aracın sıcaklığının bin 650 santigrat derecenin üzerine çıkacağını kaydetti. Musk, uzay gemisinde yakıt olarak metan ve oksijen kullanılacağını dile getirdi.
Bir uzay aracının 100-200 kişiyi Mars'a götürebileceği bilgisini veren Musk, bunun için altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu aktardı.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve havacılık sektörü yetkilileri, projenin başarısı için finans alanından teknolojik perspektife kadar uluslararası iş birliğinin önemli olduğunu kaydediyor.
Bu arada, en büyük müşterisi NASA olan SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketinin eylül ayı başında fırlatılışı öncesi test sırasında yakıt sistemindeki patlama yüzünden uzay seferi ertelenmek zorunda kalmıştı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.