banner

Nansen Mülteci Ödülü Afgan öğretmene verildi




BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, bu yıl Nansen Mülteci Ödülü'nü kendisi de mülteci olan ve hayatını Pakistan'daki mülteci kızların eğitimine adaya Afgan öğretmen Aqeela Asifi'ye takdim etti.

afgan ogretmenBirleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen törende Nansen Mülteci Ödülü'nü Asifi'ye verdi.

Pakistan'daki 3 milyon mülteciden biri olan Afgan öğretmen Asifi, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "İlk okulumu açtığımda, çok da iyimser değildim. Bu kadar başarılı olacağımı hiç beklemiyordum. Barış güvercini elçimiz olsun. Savaş ve silah kültürünü geride bırakıp kalem ve eğitime yönelelim. Ancak bu şekilde ülkemize barış ve refah getirebiliriz" dedi.

20 yıldır kız çocukları için eğitim mücadelesi veriyor

Ailesi ile 1992 yılında Afganistan'daki savaştan kaçarak Pakistan'a gelen Asifi, 20 yıldan fazladır Pakistan'daki mülteci kız çocuklarına eğitim verme mücadelesini sürdürüyor.

1921 yılında ilk BM Mülteciler Yüksek Komiseri olan Norveçli kaşif Fridtjof Nansen'in adını taşıyan ödül her yıl mültecilere yaptığı yardımlarla öne çıkan kişi ve gruplara veriliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.