banner

jovi çocuklarda sanatsal düşünceyi açığa çıkarıyor




Kuruluşundan bu yana “çocuklarda sanat eğilimini geliştirmeyi” amaç edinerek tüm ürünlerinde, çocukların el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefleyen Jovi, 75 yıldır faaliyetini sürdürüyor. Çocuklarda sanat eğitiminin desteklenmesi ve geliştirilmesi gerektiğini belirten firma sahibi İsak Saduk, “Onların eğitilmesine yapılan yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak görüyor ve önemsiyoruz” diyor.

1939 yılında İspanya’nın Barcelona şehrinde kurulan Jovi’nin geliştirdiği ilk ürün Crayon Pastel... Dünyada da bir ilk olan bu ürünün ardından Jovi, 1964’te Plastilina olarak günümüze kadar gelen ve Jovi’nin en değerli ürünlerinden olan "kurumayan oyun hamuru"nu geliştirdi. Bu ürünü ile halen dünyada ve Türkiye’de lider konumda olan Jovi, 1974 yılında AR-GE faaliyetlerini artırarak dünyaca tanınan bir marka haline geldi. Bu yıl 75. yaşında Jovi’nin, çocuklarda sanat eğitiminin desteklenmesi ve geliştirilmesine yönelik ürünlerin üretilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Firma Sahibi İsak Saduk, şunları söylüyor: “Çocuklar; bireyler, aileler ve tüm toplumların kısacası kaynağı insan olan her şeyin geleceğidir. Onların eğitilmesine yapılan yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak görüyor ve önemsiyoruz. Aileler de çocuklarının oynama ve öğrenme isteklerine karşı kayıtsız kalmamalı, ona talep ettiği destek hoşgörüyü samimiyetle vermelidir. Onu gözlemlemeli ve anlamaya çalışmalıdır. Ebeveynler tarafından desteklenmeyen çocuklar yeterli gelişim göstermekte zorlanacak ya da eksik kalacaktır” diyor.

YARATICI FİKİRLER İÇİN ÜRÜNLERİN ESNEK OLMASI ÖNEMLİ

Ürünleri özellikle çocukların kullanımına göre tasarladıklarını vurgulayan İsak Saduk sözlerini şöyle sürdürüyor: “Ürünlerin esnekliği ve tekrar tekrar şekil alabilme özelliği önemlidir. Çünkü çocuklarımız kendi hayal dünyalarındaki düşüncelere yoğunlaşırlar. Sanat ile düşüncelerini açığa çıkarmayı öğrenirler. Şekillendirirler, renklendirirler, bozarlar ve tekrar yaparlar. Dışarıdan bakıldığında ellerini, elbiselerini ve etrafı kirletmeleri gibi görünse de sanat eğitimi hem eğlendiren hem de eğlendirirken birçok meziyetler kazandıran aktivitelerdir. Onların hayal güçlerinin sınırsız ve saf olması bizleri bile şaşırtmaktadır. Bu yaratıcılık, onlarda özgüveni aşıladığı gibi ayrıca onlarda insancıl duyguları da doruğa çıkarır. Fiziksel olarak ellerinin küçük motor kaslarının gelişmesini sağlar. Sosyal ortamda arkadaşları ile iletişimi gelişir. Kendilerini ifade edebilme özgürlüğüne erişirler.”

DAHA FAZLA ÇOCUĞA ULAŞMAK İSTİYORUZ

Çocuklar için ürün çıkarmanın yanı sıra seminerler ve eğitimler düzenlediklerini belirten İsak Saduk, 2008 yılından beri okullarda okul öncesi eğitim veren öğretmenlerin gelişimine yönelik ‘Eğitmen Eğitimi Programı’nı yürüttüklerini belirtiyor. Bu programı daha da geliştirip, devam ettirerek daha fazla çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Saduk, “Yurt genelinde düzenlenen çocuk gelişimi/eğitimi konulu seminer, sempozyum vb. etkinliklerde bulunuyoruz. Ayrıca kırtasiye satıcıları ve alışveriş merkezi gibi yerlerde özel günlerde etkinlikler düzenleyerek çocuklar ve veliler ile birebir iletişim kurmaya özen gösteriyoruz.” diye konuşuyor.

2 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRDİK

Jovi’nin bütün marka ve ürün konumlandırmasını çocuklarda sanat eğitimini geliştirmek üzerine kurduğunu vurgulayan Saduk, ürünlerinde sağlık ve kalite standartlarını eksiksiz gözettiklerini ve bunu en önemli sorumluluk olarak gördüklerini ifade ediyor. Tüm uluslararası kalite standartlarına haiz üretim yapılan firma da üretilen ürünlerin ise şunlardan oluştuğunu belirtiyor: “Ana ürünler: Oyun Hamurları, Kil Hamurları, Mum Pastel Boyalar, Sulu Boyalar, Guaj Boyalar, Dekor Boyalar, Kuru Boyalar, Boyama Kalemleri. Yan ürünler: Fırça, Şekillendirme Çubukları, Merdane ve Kalıplar. Yeni ürünler: Stick Fosforlu Kalem. Keçesiz ve mürekkepsiz katı gel ucuyla daha uzun ve sorunsuz kullanım sağlayacak şekilde geliştirilmiştir. Yüz Boyaları: Uzun zamandır ürün yelpazemizde bulunan yüz boyaları yeni stick twister tarzıyla kullanımı çok kolay ve eğlenceli hale gelmiştir.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.