banner

Tarladaki çocuklara okul öncesi eğitim




Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yürütülen "Biber Bahane Eğitim Şahane" projesiyle mevsimlik tarım işçilerinin çocukları anaokulunda eğitim görmeye başladı

Türkoğlu Kaymakamlığınca hayata geçirilen "Biber Bahane Eğitim Şahane" projesiyle mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına okul öncesi eğitim veriliyor.

Proje kapsamında ilçeye çalışmaya gelen ailelerin 4-6 yaş grubundaki 40 çocuğu, Şehit Polis Ali Akçiçek Anaokulunda eğitim görmeye başladı.

Çocuklar, haftanın 5 günü tahsis edilen servis araçlarıyla yaşadıkları çadırlardan okula getiriliyor. Okul öncesi eğitim müfredatından faydalanan çocuklar, bu sayede hem ailelerinden, hem de eğitimlerinden geri kalmıyor.

Kaymakam Serdar Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlanan projeyle ailelerin, çocuklarının bakımları ve eğitimleriyle ilgili sıkıntılarını azaltmayı, çocuklara ise yaşıtları gibi uygun şartlarda eğitimden yararlanma fırsatı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Mevsimlik tarım işçilerinin yılın yaklaşık 5 ayını çadırda geçirdiğini hatırlatan Kartal, şunları kaydetti:

"Bölgemizdeki mevsimlik tarım işçilerinin anaokulu çağındaki çocuklarına, yaklaşık bir aylık eğitim faaliyeti planladık. Bu kapsamında çocuklar hızlandırılmış anaokulu müfredatının tamamından faydalanacak. Burada el becerilerini geliştiren çocuklarımız zamanlarını da verimli bir şekilde değerlendirme imkanı buluyor."

Kartal, çocukların, bir eğitim kurumunda olmasının aileler açısından da önemli olduğunu dile getirdi.

Mevsimlik tarım işçilerinin zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Kartal, "Çocuklara daha iyi şartlarda eğitim vererek, gelecekte iyi noktalara gelmelerine katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Okul müdürü Mustafa Çelik de çocukların aldıkları eğitimin yanı sıra zamanlarını eğlenceli şekilde geçirdiklerini belirtti.

Öğrencilerden Havva Bulut ise Şanlıurfa'dan geldiğini ve ilk kez anaokulu eğitim aldığını kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.