banner

Hedef 2015’e kadar 250 anasınıfı




Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi tarafından 2011-2012 eğitim ve öğretim yılına 188 anasınıfı kazandıran hayırseverlere plaket verilmesi ve “Hedef 500 anasınıfı” imza töreni dün yapıldı.

emine erdoğan 500 ana sınıfıBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından 2011-2012 eğitim ve öğretim yılına 188 ana sınıfı kazandıran hayırseverlere plaket verilmesi ve “Hedef 500 ana sınıfı” imza töreni dün gerçekleştirildi. Törende Emine Erdoğan, TOGEM’in çalışmasına 55 anasınıfıyla destek veren Demirören Holding Kurucusu Erdoğan Demirören’e teşekkür plaketi verdi.

Ataşehir Radisson Blu Hotel’de dün gerçekleştirilen törene Emine Erdoğan’ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış ile TOGEM’in çalışmasına 55 anasınıfıyla katkıda bulunan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören ve Erdoğan Demirerön’in torunları Erdoğan Demirören ve Murat Oktay katıldı.

Törenin açılışında konuşan Emine Erdoğan, “7 yıl önce büyük bir heyecanla, büyük bir coşkuyla ve büyük umutlarla başlattığımız TOGEM hayır seferberliği, şükürler olsun ki bugün Türkiye’yi kuşatan bir gönül hareketine dönüştü” dedi.

Hayırlı bir yarış başlayacak

Hayırseverlerin özverili gayretleriyle şu ana kadar 250 anasınıfının çocuklara kazandırıldığını vurgulayan Erdoğan, “Bugünden itibaren de önümüze yeni bir hedef koyuyor, inşallah 250 anaokulunu daha çocuklarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. İnanıyorum ve umuyorum ki; yardımseverlerimiz yine hayırlı bir yarışın içine girecek, 2015’e ulaşmadan, inşallah 250 anaokulu hedefimiz gerçekleşmiş olacak” dedi.

Törende daha sonra Gülbaran ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık arasında “Hedef 500 anasınıfı” projesinin protokolü imzalandı. Daha sonra Emine Erdoğan tarafından TOGEM aracılığıyla çeşitli illere okul ve anasınıfı kazandıran, aralarında Erdoğan Demirören, Ali Ağaoğlu ve Ethem Sancak’ın da bulunduğu hayırseverlere teşekkür plaketi verildi. Plaketler verilirken işadamları 250 anasınıfının daha yapılması için çeşitli miktarlarda bağışlarda bulunacaklarını açıkladılar. Emine Erdoğan’a da TOGEM Başkanı Gülbaran tarafından plaket sunuldu.

55 anasınıfı için teşekkür

Emine Erdoğan, TOGEM’in çalışmasına 55 anasınıfıyla destek veren Demirören Holding Kurucusu Erdoğan Demirören’e teşekkür plaketi verdi. 

Gezici anasınıfından  250 anasınıfına

TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran da 7 yıl önce Emine Erdoğan’ın himayelerinde TOGEM’i kurduklarını belirterek, “7 yıl önce otobüsün içine yapılan gezici bir anasınıfıyla başlayan yolculuğumuz şimdi 250 birime kadar yükseldi. Değerli hayırseverlerimizin katkılarıyla yurdumuzun her yanını ana sınıflarıyla donattık. 2 yıl içinde bu rakamın 500’e çıkartılarakanasınıfı olmayan okulumuzun kalmaması için çabalayacağız” dedi.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.