Özel okullar yönetmeliği değişiyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Özel Okullar
- Salı, 15 Nisan 2014 09:09 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi ile ilgili yasanın ardından yönetmelik çalışmalarına başladı.
Bakanlık öncelikle dönüşüm sürecinde özel okullar yönetmeliğinde değişikliğe gidiyor.
Mevcut özel okullar yönetmeliği esnetilecek ve bu sayede de daha çok dershanenin özel okula dönüşmesi hedefleniyor.
Özel okullar yönetmeliğinde 4 başlıkta değişikliğe gidiliyor.
Onlardan ilki, artık özel okullarda laboratuvar bulunması şartı aranmayacak.
Aynı şekilde kapalı spor salonu zorunluluğu da olmayacak.
Mevcut yönetmelikte yer alan, "umuma açık yerler ve içkili yerler ile okul binaları arasında kapıdan kapıya en az 100 metre uzaklığın bulunması zorunludur" ifadesi de kaldırılacak.
Ayrıca özel okullara artık müstakil bina zorunluluğu olmayacak. Örneğin dershaneden özel okula dönmek isteyen kurumlar mevcut durumda müstakil bir yerleşkeye sahip olmasalar da bağımsız bir girişe sahipseler özel okula dönüşebilecekler.
Bakanlık dershanelerin özel okula dönüşüm sürecinde verilecek teşvikler içinde yine aynı yönetmelikte değişikliğe gidecek. Yönetmeliğin Haziran’da yayınlanması bekleniyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Kavram’da okul güvenliğinin mottosu: Tek Kapı, Tam Kontrol
-
Fizikselden Psikolojiye Bütünsel Yaklaşım: Güvenli Okul, Güçlü Gelecek
-
Mekanik Bariyerlerden Pedagojik Çözümlere: BİL Eğitim Kurumlarından Güvenlik Yanılgısına Vizyoner Yanıt
-
Mektebim Kolejinde güvenlik, çok katmanlı bir sistemle ele alınıyor
-
Geleceği Şekillendiren Erken Çocukluk Eğitimi: Güven, Vizyon ve İnsan Odaklı Model
-
‘Eğitimde kalıcı gelişim, okul ve ev arasında kurulan güçlü bağ ile mümkün’
-
BİL’de geleceğe ilk adımlar: Keşif Temelli Öğrenme
-
‘Okul öncesinde mizaç odaklı, bütünsel bir eğitim modelini esas alıyoruz’
-
‘Güçlü bir gelecek, sağlam bir başlangıçla mümkündür’
-
‘Kadının ekonomik gücü arttıkça eğitimde kalite ve inovasyon da artar’


