Mektebim Koleji GEF’te Dünya Birincisi oldu
- Ayrıntılar
- Kategori: Özel Okullar
- Perşembe, 23 Nisan 2015 14:50 tarihinde oluşturuldu
İtalya’da düzenlenen Uluslararası GEF Global Education Festival’de yarışan Mektebim Koleji öğrencileri, Kısa Film Kategorisinde Dünya Birinciliğiyle yurda döndü.
Her yıl İtalya Sanremo’da düzenlenen (GEF) Global Education Festival’e Mektebim Koleji Türkçe Bölümü koordinatörlüğünde hazırlanan “Eğitimde Teknolojinin Yeri ve Çocuklar Arasındaki Eşitlik” konulu iki kısa film ile finalde yarışan Mektebim Koleji Silivri ve Çorlu Kampüsü öğrencileri, senaryo ve kurgusu tamamen kendilerine ait olan projeleriyle yarışmada yer aldı.
İngiltere, Polonya, Rusya, Romanya, İtalya, Malta, Ukrayna, İsrail, Belarus, Benin, Hollanda, Güney Afrika, Uganda, Fas, Fransa, Özbekistan, İspanya, Japonya, Danimarka ve Türkiye olmak üzere 20 ülkenin ve 53 filmin yarıştığı festivale iki farklı film ile katılan Mektebim Koleji öğrencileri “All the Colors of the World” adlı kısa film projeleriyle Dünya Birinciliğine layık görüldü. Mektebim Koleji Silivri Kampüsü öğrencileri tarafından hazırlanan film “din, dil, ırk, mezhep” ayrımı yapmaksızın çocuklar arasında eşitlik kavramına vurgu yapıyor. Dünya Birinciliği elde eden Mektebim Koleji öğrencileri, festival kapsamında 6 gün boyunca İtalya ve Fransa’nın tarihi, kültürel ve sanatsal mekânlarını gezerek farklı ülkelerden gelen öğrencilerle buluştu.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
‘Türkiye’nin tamamında karşılık bulan bir eğitim modeli geliştiriyoruz’
-
‘Yeni Nesil Öğretmen, bir öğrenme mimarıdır’
-
‘Değişen Dünyada Öğretmenlik: Yeniden Tanımlanan Bir Meslek ve Yeni Bir Nesil’
-
BİL Eğitim Kurumlarında Yeni Nesil Öğretmen; teknolojiyi pedagojik bilgelikle harmanlayan bir eğitim lideridir
-
‘Geleceğin öğretmeni, bilgiyi dönüştürebilen öğretmendir’
-
‘Öğretmen artık bilgi aktarıcısı değil, bilgi küratörü rolünde’
-
Eğitim sistemimizi üç temel ilke üzerine inşa ettik; Veriye dayalı gelişim, Kişiselleştirilmiş öğrenme, Değerler merkezli yaklaşım
-
‘Bilişsel, duygusal ve dijital becerileri aynı anda geliştiren bir Öğrenme Ekosistemi oluşturuyoruz’
-
‘Gelecek Benim vizyonumuzu Türkiye’nin dört bir yanına yaymaya devam ediyoruz’
-
BİL Eğitim Kurumları dijital temelli çağdaş eğitim anlayışını sınıflara taşıyor


