banner

ERA Kolejleri 4x5 İnovatif Eğitim Sistemi ile fark yaratıyor




ERA Kolejleri’nin 4x5 İnovatif Eğitim Sistemi ile bütünsel gelişimi destekleyen, fiziksel, zihinsel, sosyal, psikolojik ve akademik gelişimi, öğrencilerine farklı öğretim teknikleriyle sunduğunu dile getiren ERA Kolejleri CEO’su Sezai Eyüpoğlu, özellikle proje tabanlı ve yaşayarak öğrenmeyi temel alan eğitim modellerine ağırlık verdiklerini söylüyor.

era_kolejleriERA Kolejleri’nin kuruluşundan günümüze gelişimi hakkında bilgi verebilir misiniz?

ERA Kolejleri, 2013 yılında 2 kampüsle eğitim dünyamıza adım  attı. İçinde bulunduğumuz 2015 yılı içerisinde, toplam 10 kampüse ulaşabilmek için hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. Böylece ERA Kolejleri, kuruluşundan bu yana 2 yılda % 500’lük bir büyüme ile 2 kampüsten 10 kampüse, 800 öğrenciden 6000 öğrenciye ve 50 personelden 500 personel ile anaokulundan liseye tüm öğrencilere kapılarını açmış olacak.

ERA Kolejleri’nde hangi eğitim modelleri ve programları uygulanıyor? Ülkemizde u ygulanan eğitim metotlarıyla, sizin uygulamalarınız arasında farklılıklar var mı?

ERA Bilimsel Gelişim Merkezi’nde sürekli olarak eğitim sistemleri alanında dünyadaki gelişmeleri araştırıyoruz ve ülkemize, kendi öğrenci profilimize en uygun yeni yöntemleri geliştiriyoruz. ERA Kolejleri 4x5 İnovatif Eğitim Sistemi ile bütünsel gelişimi destekleyen, fiziksel, zihinsel, sosyal, psikolojik ve akademik gelişim programlarını, öğrencilerimize farklı öğretim teknikleriyle sunuyoruz. Özellikle proje tabanlı ve yaşayarak öğrenmeyi temel alan eğitim modellerine ağırlık veriyoruz. ERA Kolejleri’nde, okulu sadece eğitim alma yeri olarak değil aynı zamanda kültür kazanma alanı olarak da görüyoruz. Çocukların sadece Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal Bilimler ve İngilizce öğrenmesi değil doğru bir yaşam biçimi oluşturması da çok önemli. Bu doğru yaşam biçimini de yaşayarak ve yaparak öğrenmeleri için öğrencilerimizi eğitim modellerimizle destekliyoruz.

Son yıllarda Akıllı Okul Konsepti öne çıkıyor. Bu konsept hakkında ne düşünüyorsunuz? Okulunuzda bu konsepte uygun eğitimler veriyor musunuz?

2015 yılında eğitim gören bir öğrencinin dikkatini, sadece kâğıt kalem kullanarak derse çekmek çok zor. Dolayısıyla kurumumuz, elektronik çağın gerektirdiği bilişim teknolojisini ve eğitime katkı sağlayacak tüm araçları etkin şekilde kullanıyor. Bu amaçla kurulan ERAİntranet sistemimiz, tüm veli, öğrenci, öğretmen ve idari personel arasında bir bilgi ağı kurarak, yönetim ve bilgilendirme etkinliğinde kullanılıyor. Bu sistemimizle velilerimiz ve öğrencilerimiz, okullarımızda yapılan her türlü etkinlik, ders içerikleri,

sınavlar, ödevler ve karneler gibi konularda on-line olarak bilgilendiriliyor. Ayrıca bu sistem sayesinde, veliler ve öğrenciler, tüm öğretmenlerle sürekli iletişim kurabiliyor. Akıllı tahta uygulamalarımız, derslerin hem daha eğlenceli hem de daha verimli bir şekilde sunulmasını sağlıyor. Akıllı tahtalarımız, uzman bir kadro tarafından hazırlanan yayınlarımız ile tam bir uyum içinde. Ayrıca İngilizce yayınlarımızda kullanmış olduğumuz eğitim materyallerimiz, öğrencilerimizin her an bulundukları mekândan online bağlanabilecekleri; ödev, sınav, ders içerikleri ve bu içerik ile uyumlu oyunlara ulaşabilecekleri dev bir eğitim platformu da sunuyor.

Çocukların sıkılmadan dersi takip etmeleri de oldukça önem verdiğimiz bir konu. Online ödevler, dersteki interaktif oyunlar, kahoot, socrative ve google class uygulamalarını, dersleri daha eğlenceli hale getirmek amacıyla kullanıyoruz. İnovatif Eğitim Sistemi ile yaşayarak ve yaparak öğreniyor

 

 

TRINITY COLLEGE LONDON’UN RESMİ SINAV MERKEZİ OLDUK

Öğrencilerinizin iyi bir yabancı dil eğitimi alması için yaptığınız çalışmalardan söz edebilir misiniz?

ERA Kolejleri bu yıl, uluslar arası geçerliliği olan sınavlara katılımı daha kolay hale getirecek bir yeniliğe

imza atarak, 1887 yılında kurulmuş,İngilizce eğitimine yön veren başarılı kuruluşlardan biri olan Trinity

College London’un resmi sınav merkezi oldu. Böylece ERA Eğitim Kurumları’nda

öğrenim gören öğrenciler ve İngilizce yeterliliklerini uluslararası bir sınavla kanıtlamak isteyenler, ‘Trinity College London Registered Exam Center’ olan ERA Kolejleri’nde sınava girebilecekler. Yabancı dil eğitimi konusunda başarıyı artırabilmek amacıyla konuşma odaklı bir eğitim programı uyguluyoruz. Ders kitaplarımızın içeriği aynı zamanda yazılım sisteminde de yüklü. Native speaker yani anadili İngilizce olan öğretmenlerimiz ve yurt dışı dil okulu uygulamalarımız sayesinde öğrencilerimiz yabancı dili severek öğreniyorlar.

Okulunuzda çalışacak öğretmenleri seçerken nelere dikkat ediyorsunuz, hangi kriterlere öncelik veriyorsunuz?

Öğretmenlerimiz özel bir ön eleme sisteminden geçiyorlar. Seçim aşamasında, çeşitli psikolojik ve akademik ön testler; akademik branş sınavları ve mülakatlar uygulanıyor. Kriterlerimiz, öğrenmeye ve gelişime açık, öğretmenliği tesadüfi değil de bilinçli olarak tercih eden, mesleğini seven öğretmenler ile çalışmak. Bunun yanı sıra yıllık eğitim ve gelişim programlarımız ile sertifikalı öğretmen eğitimlerimiz sürekli olarak devam ediyor.

Öğrencilerinizi TEOG sınavlarına hazırlamak için yaptığınız çalışmalara da değinebilir misiniz?.

7 ve 8. sınıflarımız için sınav hazırlık programlarımız, ek etütlerimiz, ek kaynaklarımız ve deneme sınavlarımızla

yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Sınav hazırlık sürecinde dershanelerin kapatılması ile beraber biz de sistemimizi güncelleyerek sınava yönelik tüm hazırlıkları okullarımızdaki eğitime dahil ediyoruz.

Öğrencilerinize sportif, sanatsal ve kültürel ne gibi imkânlar sunuyorsunuz? Ayrıca okullarınızda öğrencilere sunduğunuz burs olanaklarından da bahsedebilir misiniz?

ERA Kolejleri olarak öğrencilerimize sportif, sanatsal ve kültürel imkanları özel konseptli mimarimizle ayrıcalık olarak sunuyoruz. ERA Kolejleri’nin mimari konsept tasarımları öğrencilerinin sosyal alanlarda, işlevsel spor alanlarında yaş grupları ve ideal gelişimleridoğrultusunda planlanıyor. Öğrencilerimizin hangi yaş gruplarında hangi spor dallarında gelişimleri daha çok destekleniyorsa, mimarimizde ve eğitim sistemimizde bu alanlara yer vererek planlamalarımızı yapıyoruz. Öğrencilerimize yönelik bursluluk sınavlarımız dönemsel olarak web sitemizde de duyurularak gerçekleşiyor. Ayrıca spor ve sanat

dallarındaki başarılara da çeşitli oranlarda burslar veriyoruz.

ERA ANA KOLEJİ İLE OKUL ÖNCESİ EĞİTİME YEPYENİ BİR BAKIŞ AÇISI GETİRİYORUZ

2015-2016 eğitim-öğretim yılında hangi yenilikleri gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?

ERA Ana Koleji ile 2015’te anaokulu öğrencileri ile buluşuyoruz. ERA Kolejleri olarak anaokullarına yepyeni bir bakış açısı getiriyoruz. ERA Kolejleri yeni markası olan ERA Ana Koleji ile öncelikle İstanbul’da sonra da tüm Türkiye’de okul öncesi eğitimlerinde hızla büyüyecek.

Velilerin sizden ne gibi beklentileri oluyor? Bu beklentileri karşılamaya yönelik ne gibi çözümler üretiyorsunuz?

Velilerimiz çocuklarının sadece akademik olarak değil sosyal olarak da gelişmelerini istiyor. Temelde sosyal başarısı yüksek, yabancı dile hâkim ve mutlu çocuklar, ortak beklentileri. Anne-babalar, her çocuğun özel olduğunu bilerek, çocuklarının kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim almalarını istiyorlar. Biz de eğitim kurumumuzda, 5’li gelişim programı uygulayarak, öğrencilerimizin hem derslerde hem de sosyal kulüp, sanat ve spor konularında en iyi gelişim imkânlarına sahip olmalarını sağlıyoruz.

Size başvuran ve kayıt yaptırmak isteyen öğrencileri seçerken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz? Ayrıca yaz okulunuza ve yaz kamplarınıza kayıt koşulları ve öğrencilerinize sunduğunuz olanaklar hakkında da bilgi alabilir miyiz?

Kayıt öncesinde öğrencilerimize, Sosyal Gelişim Envanteri, Zihin Check Up Envanteri, Akademik Düzey Belirleme Sınavı, İngilizce Seviye Tespit Sınavı, Fiziksel Gelişim Cetveli ve Öğrenci-Aile Psikoloji Testleri uyguluyoruz. Yaz okulları ve kampları ile ilgili kampüsler bazında farklı uygulamalarımız hayat buluyor. Yurt içi ve yurt dışı dil okullarımız ve uygulamalarımızı da öğrencilerimize sunuyoruz.

 

Kuruluş Tarihi: 2013

CEO: Sezai Eyüpoğlu

Uygulanan Eğitim Modeli:

4x5 İnovatif Eğitim Modeli

Kulüpler: Tiyatro, Sinema, Akut,

Gezi, Bilişim,Okul Gazetesi,

Geri Dönüşüm, Bilim ve Çevre,

Müzik, Çılgın Mucitler, Yayın

İletişim, Felsefe, Fotoğrafçılık,

Halk Oyunları, Sağlık, Meslek

Tanıtma, İngilizce Drama,

Sağlıklı Beslenme ve Aşçılık,

Kütüphanecilik,Teknoloji ve

Tasarım Kulübü.

Web Sitesi: www.erakolejleri.com

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.