banner

Terakki ve Robert birincisi Stanford’a gidiyor




Terakki Vakfı Orta Okulu’nu ve Robert Koleji’ni birincilikle bitiren Nazlı Uğur Köylüoğlu, Stanford Üniversitesi’ni tercih etti. Dünyadaki en büyük bütçeye sahip üçüncü üniversite olan Stanford Üniversitesi, dünyanın en iyi 5 üniversitesinden biri olarak kabul ediliyor.

Nazli_Ugur_KoyluuogluRobert Koleji’ni birincilikle bitiren Nazlı Uğur Köylüoğlu; ABD’deki Stanford Üniversitesi’nde okumayı tercih etti. Mezuniyet töreninde “Mütevelliler”, “Sosyal Bilimler”, “Marry Mills Patrick” ve “Koç Ailesi” ödüllerini alan Köylüoğlu, Robert Koleji'nde Harvard Kitap Ödülü’nü ve bilim alanlarındaki başarısından dolayı Prof. Seyhan Nurettin Ege Kadın Bilim Ödülü'nü de kazandı.

Silikon Vadisi'nin kurulmasına öncülük eden Stanford Üniversitesi ilk beşte
Eğitimine disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin entegrasyonunu hedefleyen STEM’de (Science, Technology, Engineering, Mathematics) devam etme kararı alan Köylüoğlu, eğitim hayatına dünyanın en iyi 5 üniversitesinden biri olan ve Silikon Vadisi'nin kurulmasına öncülük eden Stanford Üniversitesi’nde devam edecek.

Dünyadaki en büyük bütçeye sahip üçüncü üniversite
Stanford Üniversitesi’ni tercih etme nedenlerini sıralayan Köylüoğlu, “Stanford Üniversitesi dünyadaki en büyük bütçeye sahip 3. üniversite. Girişimcilik kavramını en çok destekleyen üniversitelerden biri ve Nobel ödülleri sahiplerinin 21’i buradan mezun. 

Silikon Vadisi’nde bulunan şirketlerin üst düzey yöneticilerinin burada ders vermesi, öğretim üyeleri ile kurdukları işbirlikleri ilham verici. Bu insanlarla fikir paylaşımında bulunma olanağı, mentörlük faaliyetleri, farklı disiplinler ve fakülteler arasında ağ kurmayı ve işbirliğini teşvik eden yaklaşımları ve diğer sundukları fırsatlar kararımı en çok etkileyen faktörler arasında. Stanford Üniversitesi’nin girişimcilik ve teknolojik yenilikler alanında dünyada ilk 2'de yer alması da benim için önemli bir kriter.” dedi.

Nazlı Uğur Köylüoğlu hakkında:
Dr. Müh. Özgür Sümer Köylüoğlu ve Dr. Müh. Ali Mutlu Köylüoğlu’nun en büyük kızları olan Nazlı Uğur Köylüoğlu, Terakki Vakfı Orta Okulu’ndan da birincilikle mezun oldu. Lise hayatı boyunca özellikle müzik, tarih, uluslararası ilişkiler, sosyal yardım alanlarında ders dışı aktivitelerle de ilgilenen Köylüoğlu, Robert Koleji'nde Harvard Kitap Ödülü’nü ve bilim alanlarındaki başarısından dolayı Prof. Seyhan Nurettin Ege Kadın Bilim Ödülü'nü kazandı.

1875 yılında Amerikan Kız Koleji’nde göreve başlamış, 1890’dan 1925’e kadar müdürlük yapmış olan Mary Mills Patrick anısına, tüm lise yılları boyunca ortalaması en yüksek olan kız öğrenciye verilen “Marry Mills Patrick Ödülü” ile birlikte Robert Lisesi’ndeki tüm yılları boyunca derslerdeki başarı ortalamaları en yüksek 10 son sınıf öğrencisine Koç Ailesi tarafından verilen “Koç Ailesi Ödülü”nün sahibi Köylüoğlu, sosyal bilimlere ilgi gösterdiklerine ve bu alanda başarılı olduklarına karar verilen bir kız ve bir erkek öğrenciye, Sosyal Bilimler Zümresi öğretmenleri tarafından verilen “Sosyal Bilimler Ödülü”nün de sahibi.
Ayrıca okulu temsil eden öğrencilerin seçildiği “Feyyaz Berker Fellowship” adlı topluluğa dahil olan Köylüoğlu, Robert Lisesi eski İngilizce Öğretmenlerinden Susan H. Olmstead’in anısına, İngilizce öğretmenleri tarafından Robert Lisesi’nde okuduğu yıllar içinde İngilizce dilinde üstün başarı gösterdiği belirlenen öğrencilere Robert Lisesi Mütevellileri’nin verdiği “Mütevelliler Ödülü”ne de layık görüldü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.