banner

FMV Işık Okulları’na MEB’den eTwinning Belgesi




132 yıllık köklü geçmişi ve “önce iyi insan” yetiştirme misyonuyla çağdaş bir eğitim sunan FMV Işık Okulları, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

fmv_isik_mebFMV Işık Okulları, Nişantaşı Işık Ortaokulu İspanyolca dersi öğrencileri tarafından 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı’nda eTwinning Kulübü bünyesinde yürütülen "DetecTwinning: Dedektiflik Bürosu" isimli projesiyle, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'ne bağlı Erasmus+ tarafından Ulusal Kalite Etiketi'yle ödüllendirildi.  FMV Işık Okulları’nın bu başarısı, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Destek Servisi tarafından 2015 yılından bu yana eTwinning kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve kazanılan ödüller nedeniyle bir de plaketle taçlandırıldı.

İspanya'dan üç, Fransadan bir ve ülkemizden Nişantaşı Işık Ortaokulu'nun yer aldığı "DetecTwinning: Dedektiflik Bürosu" projesi, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı boyunca 13 öğrencinin katılımıyla yürütüldü. 

İspanyolca gerçekleştirilen proje boyunca öğrenciler, partner okullardan akranlarıyla çeşitli online aktiviteler gerçekleştirerek kendilerini ve ülkelerini tanıtmanın ardından, bir dedektiflik bürosunda çalışabilmek için çeşitli aşamalardan geçerek misyonları olan 36 incili kolyenin kayıp incilerini toplamak için 36 Avrupa ülkesini sanal olarak gezdiler, bu ülkeler hakkında bilgi ve ipuçları topladılar. Proje kapsamında Avrupa'daki ülkelerle ilgili pek çok bilgi edinen öğrenciler, 2018 yılı eTwinning gündeminde yer alan "Kültürel Miras" alanında çalışmalar yaptılar. Resim, dans, tarihi yapılar, coğrafya, çeviri ve yaşam kalitesi gibi konularda araştırmalar yapan FMV Işık Okulları öğrencileri, edindikleri bilgiler sayesinde her bir ülkedeki 36 kilitli banka kasasını açarak kayıp incileri toplayıp kolyeyi tamamladılar.

Öğrenciler, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda "Dijital Vatandaş 5.0" isimli eTwinning projesine devam edecek. FMV Işık Okulları, proje kapsamında kurucu okul olarak kabul edildi ve İspanya'dan iki, Fransa'dan bir, İtalya'dan bir ve Türkiye'den başka bir okulla "Dijital Vatandaş 5.0" projesi için ortaklaşa çalışmalara başladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.