banner

BÜMED MEÇ Okulları 10. Yılda 5. Kampüsünü açıyor




Boğaziçi Üniversitesi’nden aldığı kültürel ve bilimsel miras ile eğitim dünyasına farklı ve yenilikçi bir bakış açısı getirecek referans okullar kazandırmayı amaçlamayan Merak Eden Çocuk (MEÇ) Okulları, 10. yılını Bahçeköy yerleşkesiyle kutluyor.

saidhaifawi_fatihmeralMerak Eden Çocuk (MEÇ) Okulları Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında açılış konuşmasını yapan BÜMED MEÇ Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Said Haifawi, yeni okul ve eğitim sistemini anlatırken okullarının 10 yıllık başarı ve deneyimlerini de paylaştı.
Kaliteli eğitimini birçok noktaya ulaştırmak amacıyla yola çıkan Merak Eden Çocuk (MEÇ) Okulları, Bahçeköy yerleşkesiyle 5. okulunu açıyor. 2022 -2023 öğretim döneminde okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademelerinde eğitim verecek olan MEÇ Okulları, 21. yüzyılın gerektirdiği beceri, merak ve sorgulama odaklı bir eğitim kurumu oluşturmak ilkesiyle sürdürülebilir şekilde çalışıyor.

“Bahçeköy Merak Eden Çocuk (MEÇ) Okulları İçin Önemli Bir Yatırım”
BÜMED MEÇ Okulları’nın yeni yerleşke açılışında söz alan BÜMED MEÇ Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Said HAIFAWI, yeni bir yatırımla Bahçeköy yerleşkesini hayata geçirdiklerini belirtti. Yeni yerleşkede de diğerlerinde olduğu gibi bütün kadrolarının sevgi, saygı ve akademik donanımla bütünleşen bireyler yetiştirdiğinin altını çizen HAIFAWI ayrıca BÜMED MEÇ Okulları'nın girdiği her ortamda merak eden, sorgulayan, özgün ve özgür düşünen bireyler yetiştirdiklerini, 10 yıllık zaman zarfında kurum olarak doğru fikirler ile büyümeye devam ettiklerini de belirtti.
2022-2023 eğitim döneminde okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademeleriyle faaliyete geçecek olan Belgrad Ormanı'na komşu Bahçeköy yerleşkesinin haberini paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Dr. Said HAIFAWI"Eğitim hayatımızailk günden itibaren yeni, bilimsel ve gelişimsel çalışmalarla fark yaratarak önderlik etmek, öğrencilerimize tüketmekten çok üretmenin keyfine varabildiği bir ortam yaratmak hedefiyle yola çıktık. Bu vizyonumuzu şimdi Belgrad Ormanına komşu Bahçeköy yerleşkemizde sürdüreceğiz. Bugüne kadar tüm yerleşkelerimizde olduğu gibi Bahçeköy yerleşkemizde de öğrencilerimizi akademik, sosyal, fiziksel ve duygusal olarak tam donanımlı ve MEÇ ailesinin bir parçası olarak yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

“21. yüzyıl becerileriyle donatılmış öğrenciler yetiştiriyor”
Farklılaştırılmış öğretim yöntem ve metodolojileri ile, bilimsel araştırma yöntemlerinin aktif uygulandığı, çağımızın öğretim teknolojilerinin entegre edildiği ve sürekli kendini geliştiren bir eğitim yaklaşımını benimseyen BÜMED MEÇ Okulları öğrencisini özgün bakış açısı ve felsefesi ile yetiştirerek organik büyüyor. Öğrencisine verdiği değer ve “İyi Bireyler Yetiştirmeye” odaklı felsefesi sayesinde büyümesini sürdüren MEÇ Okulları Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Fatih Meral;“Yetişkinlikte sahip olduğumuz tüm özellikler, bizi biz yapan tüm bileşenler ve aslında hayatta kim olduğumuzla iyi bir yer edindiğimiz gerçeğinden hareketle öğrencilerimizi yetiştiriyoruz” dedi.

“Bahçeköy yerleşkesi için kayıtlar başladı”
Öğrencilerin kendini ifade edebilmesi, çok yönlü düşünebilmesi, bağımsızlığını ve inandıklarını savunabilmesi için teşvik ettikleri söyleyen Meral; "Kendine güvenli, kültürel değerleri içinde barındıran, değerlerini savunmayı yaşam biçimi olarak benimseyen, erken yaşta İngilizce öğrenen geleceğin bireylerini eğitmek en büyük hedefimiz. Bu hedefler doğrultusunda da emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. MEÇ ailesine son katılan Bahçeköy yerleşkesi için çok heyecanlıyız. Belgrad Ormanı'nın hemen yanında, bol oksijenli, doğa ile iç içe olan yeni okulumuz için kayıtlarımız devam ediyor" dedi.

Meral: Başarımızın sırrı; çocuk gelişiminde okul-aile iş birliğini önemsemek
Merak Eden Çocuk Okullarının özellikle hedeflediği; soran, araştıran, eleştiren, savunan (SARES) öğrenci profili gerekliliklerini önemli ölçüde yansıtan MEÇ Saati uygulaması, yeni nesil için beklenen ve hedeflenen çok yönlü, kültürel farkındalığı yüksek bireyler olarak yetişmeleri açısından ülkemizin ve dünyamızın geleceği için de önemli bir katkı olarak öne çıkıyor. MEÇ Saati, Dostum Matematik, Dostum Felsefe, Marangozhane, Speakin: From UK to İstanbul gibi program ve uygulamalarla eğitim alanında fark yaratan MEÇ Okulları’nın başarısında müfredatın yanı sıra birbirini aile gibi gören, dolayısıyla ailesinin iyi olmasını isteyen “Akademik Kadro Ve Velilerin” etkisi büyük rol üstleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.