banner

Kavram Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimize küresel vatandaşlık bilinci kazandırıyoruz




Hasan Çoroğlu - Kavram Eğitim Kurumları Genel Müdürü 

 

hasan_coroglu“Çift diploma programları öğrencilere kültürel, akademik ve kişisel açıdan zenginleştirici bir deneyimler sunar. Kavram Eğitim Kurumları olarak bizler de, bu tür programlarla, öğrencilerimize küresel vatandaşlık bilinci ve çeşitlilik konusunda derinlemesine anlayış sağlayarak onları geleceğin karmaşık dünyasına hazırlıyoruz.” 

Öğrencilerinize dünya vatandaşı kimliği kazandırmak için uluslararası eğitim anlayışınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Anadilimizin yanında birinci ve ikinci yabancı dile öncelik veren eğitim sistemini temelimize oturtarak program bütünlüğü sağlamaktayız. Kavram Eğitim Kurumları’nda insan ilişkilerinde başarılı, iletişim açısından donanımlı ve sosyal bireyler yetiştirmek amacı ile bu temel üzerine oturtulmuş zengin ve bilimsel eğitim modelini harmanlayarak sunmaktayız. Yapay zekânın her anlamda hayatımıza girdiği bu çağda sosyalleşmenin ve iletişimin önemi yadsınamaz. Bu amaçla öğrencilerimize yabancı dilde iletişim bariyerini ortadan kaldırmak için en iyi olanakları sunmaktayız. Uluslararası geçerliliği olan dünyanın önde gelen köklü eğitim kurumları ile öğrencilerimize gelecekte birçok kapılar açacak, farklılıklar yaratacak imkânlar sağlayarak her zaman eğitimimizi ve kendimizi bu anlamda güncellemekteyiz.

 

ÖNCELİĞİMİZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Yurtdışında anlaşma yaptığınız okulları nasıl belirliyorsunuz?
Yurtdışında anlaşma yapacağımız okulları belirlerken uygunluk, akademik başarı, itibar, kültürel benzerlikler, coğrafi konum, dil yetkinliği, ihtiyaçlar, hedefler, sürdürülebilirlik ve uzun vadeli perspektif dikkat ettiğimiz önemli kriterlerdir. Anlaşma yapacağımız okulların eğitim sistemi, öğretim dili, müfredat ve ders saatleri gibi unsurlar, kendi okulumuzun programıyla uyumlu olmalıdır. Aynı zamanda öğrenci ve öğretmen değişimi gibi faaliyetler için de uygun olmalıdır. Potansiyel ortak okulların akademik başarıları, öğrenci başarıları ve itibarı önemlidir. Bu okulların eğitim kalitesinin yüksek olması, öğrencilerimizin başarılarına katkıda bulunacaktır. Kültürel benzerlikler ve anlayış, iki okul arasında etkili iletişim ve işbirliği sağlar. Öğrenci ve öğretmenlerin kültürel değişimlerden en iyi şekilde faydalanabilmesi için kültürel uyum önemlidir. Anlaşma yapacağımız okulların coğrafi konumu, seyahat kolaylığı ve maliyetleri açısından önemlidir. Uzun mesafeler, ulaşım maliyetlerini ve kaybedilen zamanı artırabilir. İletişimin başarılı olması için anlaşma yapacağımız okullardaki öğrenci ve öğretmenlerin yeterli düzeyde dil becerisine sahip olması ve bizimle benzer veya tamamlayıcı hedeflere sahip olması önemlidir. Örneğin, aynı dersleri kapsayan okullarla ortak projeler yapmak veya farklı alanlarda uzmanlaşmış okullarla bilgi ve deneyim paylaşımı yapmak faydalı olacaktır. Anlaşma yapacağımız okulların değişim programlarına, destek verme konusunda istekli ve yeterli kaynakları sağlayabilecek durumda olmaları gerekmektedir. Kavram Eğitim Kurumları olarak, bu okullarla uzun vadeli işbirliği düşünürüz. Çünkü sürdürülebilirlik, uzun süreli ilişkilerin gelişmesine yardımcı olur.

 

ÇİFT DİPLOMA KÜRESEL PERSPEKTİF KAZANDIRIYOR
Çift diploma olanakları öğrencilere hangi avantajları sağlıyor?

Çift diploma programları, öğrencilere iki farklı ülkenin veya iki farklı eğitim sisteminin öğretim programını tamamlama fırsatı verir. Bu tür programlar genellikle ortaklık anlaşmaları veya işbirlikleri ile düzenlenir. Çift diploma programlarının öğrencilere sağladığı kültürel zenginlik, dil becerileri, akademik ve mesleki yetkinlik, iş imkanları, küresel ağ, özgüven ve kişisel gelişim gibi avantajları vardır. Çift diploma programları, öğrencilere farklı ülkelerin eğitim ve kültürel sistemleri hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı sağlar. Bu deneyim, öğrencilerin kültürel açıdan zenginleşmelerine ve küresel perspektif geliştirmelerine yardımcı olur. İki farklı ülkenin dilini kullanma fırsatı, öğrencilerin dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Dil bilgisi ve iletişim becerileri, küresel bağlantılarda ve iş dünyasında avantaj sağlar.
Çift diploma programları, öğrencilere iki farklı eğitim sisteminin en iyi yönlerinden faydalanma şansı verir. Bu, geniş bir bilgi yelpazesine sahip olmalarını ayrıca akademik ve mesleki olarak daha yetkin olmalarını sağlar. İki farklı diplomanın sahibi olan öğrenciler, iş dünyasında daha fazla fırsat elde edebilir. Çift diploma, işverenler için uluslararası alanda rekabet avantajı ve kültürel farkındalık olarak değerlidir. Farklı eğitim sistemlerinin birleştirilmesi, öğrencilere daha yaratıcı ve inovatif düşünme becerileri kazandırabilir. Öğrenciler farklı bakış açılarını birleştirerek akademik ve mesleki açıdan yenilikçi çözümler geliştirebilirler. Çift diploma programları, öğrencilere uluslararası bir ağ oluşturma fırsatı verir. Bu ağ, mezun olduktan sonra iş bağlantıları ve işbirliği açısından faydalı olabilir. Yabancı ülkede yaşama ve eğitim alma deneyimi, öğrencilerin özgüvenini artırabilir. Farklı bir kültüre ve eğitim sistemine uyum sağlama, öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunabilir. Empati, esneklik ve iletişim gibi beceriler geliştirebilirler.
Tüm bu avantajlar, çift diploma programlarının öğrencilere kültürel, akademik ve kişisel açıdan zenginleştirici bir deneyim sunabileceğini gösterir. Kavram Eğitim Kurumları olarak bizler de, bu tür programlarla, öğrencilerimize küresel vatandaşlık bilinci ve çeşitlilik konusunda derinlemesine anlayış sağlayarak onları geleceğin karmaşık dünyasına hazırlıyoruz.

ÖĞRENCİ ODAKLI BİR YAKLAŞIMI BENİMSİYORUZ
Lise ve üniversite eğitimini yurt dışında sürdürmek isteyen öğrencilere yönelik nasıl programlar uyguluyorsunuz?

Kavram Eğitim Kurumları olarak temel misyonumuz, öğrencilerimizi donanımlı birer dünya vatandaşı olarak yaşama hazırlamaktır. Bu doğrultuda, öğrencilerimize çeşitli imkanlar sunarak kapsamlı ve kaliteli bir eğitim deneyimi sağlamaktayız. Online portfolyo oluşturma fırsatı ile öğrencilerimizin başarılarını dijital platformlarda sergileyebilmelerine olanak tanırken, uluslararası standartlarda dilde yeterlilik ölçümü ve sertifikalandırma programları ile global düzeyde iletişim yeteneklerini geliştirmelerine destek oluyoruz. Aynı zamanda, yabancı öğretmenlerle sınıf ortamında iletişim kurmaları sayesinde, öğrencilerimizin sadece dil becerilerini değil, disiplinler arası eğitim materyalleriyle ülkenin kültürü, coğrafyası ve sosyal yaşamı gibi önemli konularda da bilgi sahibi olarak akademik ve entelektüel birikimlerini zenginleştirmelerine katkı sağlıyoruz. Tüm bu uygulamalarımızla, öğrencilerimizi gerçek dünyanın karmaşıklığına ve çeşitliliğine hazırlayarak geleceğe güvenle adım atmalarını temin ediyoruz. Kavram Eğitim Kurumları olarak misyonumuzu her daim benimseyerek, ileri görüşlü ve öğrenci odaklı bir yaklaşımla eğitim alanında öncü olma sorumluluğumuzu sürdüreceğiz.

 

ÖĞRENCİLERİMİZE HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRME FIRSATINI SUNUYORUZ
Öğrenciler burs programlarıyla yurt dışında nasıl bir olanağa sahip olabilmektedirler?

Yurt dışında eğitim fırsatları, öğrencilere değerli kültürel ve akademik bir deneyim sunmanın yanı sıra, bireylerin kişisel gelişimine ve uluslararası bağlamda rekabetçi bir nitelik kazanmasına katkıda bulunmaktadır. Bu hedefe ulaşmak isteyen öğrenciler için, çeşitli kurumsal burs programları mevcuttur. Büyük ölçüde devlet kurumları, üniversiteler ve özel kuruluşlar tarafından desteklenen bu burs programları, öğrencinin uluslararası eğitim masraflarını karşılamak, akademik başarılarını ödüllendirmek ve yetenekli öğrencileri teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir. Burs imkanları, öğrencilerin araştırma yapabilecekleri belirli alanlarda uzmanlaşmalarını ve küresel bir perspektif kazanmalarını sağlamak için çeşitlilik göstermektedir. Kavram Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimize, hayallerini gerçekleştirme ve dünyanın dört bir yanında bilgi ve deneyim biriktirme şansını sunuyoruz. Bu kurumsal burs programlarının geleceğin liderleri için önemli bir adım niteliği taşımakta olduğunu düşünüyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.