banner

Eğitimde Değişen Paradigmalar ve Ekopedogojik Dönüşüm




Elif Pehlevan - BİL Eğitim Kurumları Genel Müdürü

 

“Yeni eğitim öğretim yılında başarı odağımızda ekopedogojik yaklaşımlar ve uluslararası kariyer danışmanlığı yer alacak. Ekopedogoji kavramı özünde doğaya, insana, kültüre, çeşitliliğe saygı bulunan felsefi bir görüştür. Holistik öğrenme modeli ile öğrencilerimizin akademik, duygusal, sosyal, dil, dijital ve kariyer gelişimlerini yenilikçi eğitim yaklaşımlarıyla ele alıyoruz.”

elif_pehlevan_eylul_2023BİL Eğitim Kurumlarında yeni eğitim öğretim yılında hangi akademik, sosyal ve kültürel uygulamalar hayata geçirilecek? BİL Eğitim Kurumları için nasıl bir eğitim öğretim yılı olacak?
29 yılı aşan köklü geçmişini ve eğitim tecrübesini geleceğin yeni hibrit eğitim çağına yansıtan BİL Eğitim Kurumlarında “BİL’de Başarı Bir Kültürdür” mottosuyla başarı geleneği devam etmektedir. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde tüm akademik programlarımız, Türkiye’de en çok tercih edilen ve en fazla öğrencisi olan vakıf üniversitesi İstanbul Aydın Üniversitesi akademisyenlerinin yer aldığı BİL Eğitim Kurumları Bilim Kurulu ve Genel Müdürlük Koordinatörlerimiz tarafından hazırlanmaktadır. Yeni eğitim öğretim yılında başarı odağımızda ekopedogojik yaklaşımlar ve uluslararası kariyer danışmanlığı yer alacak. Ekopedogoji kavramı özünde doğaya, insana, kültüre, çeşitliliğe saygı bulunan felsefi bir görüştür. Holistik öğrenme modeli ile öğrencilerimizin akademik, duygusal, sosyal, dil, dijital ve kariyer gelişimlerini yenilikçi eğitim yaklaşımlarıyla ele alıyoruz. Anaokulunda Keşif Temelli, ilkokulda Sorgulama Temelli, ortaokulda Performans Temelli, lisede Proje Temelli eğitim modellerimiz ile fark oluşturuyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin kişisel ve sosyal farkındalık, öz yönetim ve sorumlu karar vermelerine yönelik atölye ve yetenek kulüpleri çalışmalarımız devam edecek. Böylelikle öğrencilerimize, aktif öğrenme deneyimlerini gerçekleştirebilecekleri ortamlar yaratacağız. Eğitim rutinlerimiz ile öğrencilerimizin sözlü, görsel ve yazılı iletişim, ifade anlamlandırma ve yorumlama, matematiksel kavramların günlük yaşam ile ilişkilendirme becerileri geliştirilmektedir.

İLHAM VEREN ÖĞRETMEN PROGRAMI
Öğretmen ve yönetici kadrolarınız yeni eğitim öğretim yılına nasıl hazırlandı? Hizmet içi programınız kapsamında hangi eğitimler gerçekleştirildi?
İstanbul Aydın Üniversitesi güçlü iş birliği ile İstanbul ve Kırşehir’de “İlham Veren Öğretmen” Hizmet İçi Öğretmen Eğitimi Programı, “Sürdürülebilir Başarı Motivasyonu” temasıyla yüz yüze gerçekleştirildi. Ayrıca, çevrim içi eğitimlerle öğretmenlerimizin hizmet içi eğitimlerini tamamladık. Tüm öğretmenlerimizin meslekî gelişimlerine yönelik programda; CLIL tabanlı yabancı dil edinim, mentorlukta ölçme değerlendirme ve geri bildirim, yıl boyunca kullanılacak eğitim programı içerikleri, BİL LEARN Hibrit Eğitim Platformu uygulama eğitimleri ve atölye çalışmaları yer aldı. İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER), Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi (TTPYO) tarafından Ulusal-Uluslararası Proje Eğitimi sertifika programı düzenlendi. Eğitim öğretim yılı boyunca BİL Akademi Meslekî Gelişim Eğitimleri kapsamında öğretmenlerimize yönelik seminer ve atölye çalışmalarımız devam edecek. Yıl içerisinde BİL Akademi Öğretmen Eğitimleri “Teacher X” portalı ile sürekli devam edecek.

Yabancı dil eğitimine yönelik olarak kurumlarınızda hangi uygulamalar planlandı?
Kurumlarımızda yabancı dil öğretimini Yoğun İngilizce, Dil Gelişim Takip Sistemi ve Hibrit Öğrenme Platformları ile gerçekleştirmekteyiz. CLIL-Based Foreign Language Acquisition Programme (CLIL Tabanlı Yabancı Dil Edinim Programı) kapsamında disiplinlerarası yaklaşımlarla farklı disiplinlerin yabancı dil eğitimine entegrasyonu sağlanarak yabancı dil kullanımının farklı alanlara aktarılmasını mümkün kılmaktayız. Öğrencilerimizin aktif dil becerilerinin geliştirilmesine yönelik Active Reader, Active Speaker, Active Listener, Active Writer (Aktif Okuyucu, Aktif Konuşmacı, Aktif Dinleyici, Aktif Yazar) çalışmaları ile farkındalık oluşturmaktayız. BİL Eğitim Kurumları Erasmus Plus Projeler Koordinatörlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki Avrupa Birliği programlarının en etkin şekilde yürütülmesini sağlayan Erasmus Plus ve Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunun bir parçası olmayı sağlayan e-Twinning programları kapsamında proje çalışmaları yürütülmektedir. Çift Diploma programlarımız, BİL Speaking Academy ve Londra yaz okulu ve Dubai kış okullarımızla öğrencilerimize yurtdışında eğitim imkânı vererek yabancı dil yetkinliklerinin geliştirilmesini sağlamaktayız. International MeetUps, Peace, Storytelling, P4C (Philosophy for Children), BİLMUN (Model United Nations), HalfDay English Programı projeleri ile beceri temelli yaklaşımlar uygulamaktayız.

CANLI DERSLER İLE KESİNTİSİZ EĞİTİM
Ulusal-uluslararası sınavlara ve yarışmalara hazırlıkta stratejileriniz, yürütülen çalışmalar nelerdir?
LGS (Liselere Geçiş Sistemi) ve YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlığında öğrencilerimizin bireysel başarıları ve kurumlarımızın kitlesel başarılarının artırılmasına yönelik çalışmaları, farklı güç kaynaklarını kullanarak öğrenmenin en etkili yolu “Akademik İlerleme Takip Sistemi” ile sürdürüyoruz. Ayrıntılı konu ve kazanım analizleriyle öğrencilerimizin en küçük öğrenme parçası ile ilgili akademik performansları tespit edilmektedir. BİL LEARN Hibrit Eğitim Platformunda yer alan eğitim, rehberlik, ölçme değerlendirme modülleri, sıfır hata kitapçığı, kişiselleştirilmiş soru bankası, eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek Genel Müdürlük Bölüm Başkanları tarafından verilecek canlı dersler ile kesintisiz öğrenme sağlıyoruz. Yüksek başarı geleneğimizi sürdürdüğümüz ulusal-uluslararası proje ve yarışmalara yönelik danışman öğretmen bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Bu yıl bursluluk sınavı olarak öğrencilerimize ve farklı okul öğrencilerine yönelik uygulayacağımız BİL-PISA (Performans İzleme Süreç Analizi) sınavları ile sözel yetenek ve sayısal yetenek alanlarında ölçme değerlendirmede fark oluşturacağız. Öğrencilerimiz uluslararası proje, yarışma ve olimpiyatlara hazırlanırken İstanbul Aydın Üniversitesi akademisyenlerinden danışmanlık alarak projelerini tamamlama imkanı bulabiliyorlar.

HİBRİT EĞİTİM İLE DİJİTAL GELİŞİM AKADEMİSİ
Yeni dönemde kurumlarınızda yürütülecek inovasyon proje ve programlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Eğitim teknolojileri alanında Dünya İnovasyon Okulu vizyonumuzu ortaya koyan değerlerden biri olarak teknolojiyi tanıma, yerinde ve doğru kullanma, geliştirme/dönüştürme ve üretmeye dayalı proje tabanlı eğitimleri hayata geçirmekteyiz. Dijital Dünyanın Keşifleri, Dijitalleşen Projeler, Dijital Makaleler ve Hibrit Yenileşim projelerimiz ile kurumlarımızda inovasyon kültürünü oluşturmaya devam edeceğiz. Öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik Hibrit Eğitim ile Dijital Gelişim Akademisi kapsamında yapay zeka, metaverse, ileri uzay araştırmaları, enerji üretimi, sürdürülebilir enerji, savunma sanayi, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık, mühendislik ve teknoloji sertifika programları düzenlenmektedir. Anaokulundan liseye öğrencilerimiz, BİL TALKS oturumları ile başarıya giden yolda deneyimlerini paylaşma fırsatı bulmakta, kişisel özelliklerini keşfedip ulusal ve uluslararası alanlarda kurum temsiliyetiyle kendilerini ifade etmektedir. Öğrencilerimiz; liderlik, inovasyon, etkili iletişim teknikleri, proje yönetimi eğitimleri ve BİL Young Leaders Genç Girişimcilik Yarışması ile geleceğin liderleri olarak yetişmektedir. Çift diploma programları ve yurt dışı-yurt içi eğitim gezileri ile çok yönlü, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı olma ve yabancı dili etkin kullanabilme imkânını sağlıyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.