banner

Bu okullar hazırlık sınıfını 5'e çekti




Bahçeşehir ve BJK Koleji'nde bir ilk. İki okulda yabancı dil eğitimi için yeni bir model hayata geçiriliyor. Hazırlık sınıfı beşinci sınıfta açılıyor. Öğrenciler haftada 20 saat İngilizce görecek.

Bu okullar hazırlık sınıfını 5'e çektiHer alanda öğrencilerine sunduğu yenilikçi öğretim yaklaşımlarıyla bir adım önde bulunan Bahçeşehir Kolejleri ve BJK Koleji, beşinci sınıflar için başlattığı hazırlık programıyla Türkiye'de yabancı dil eğitimi için örnek bir model hayata geçiriyor.

10 yıldır 5. sınıflarda branş öğretmenleri ile eğitim öğretim yapan Bahçeşehir Kolejleri bu yıldan itibaren sistemin getirdiği avantajdan istifade ederek 20 saat yoğun İngilizce programı başlatıyor.

Böylece yeni sistemle ikinci kademenin ilk yılında öğrenciler yirmi saatlik İngilizce programı aracılığıyla yoğunlaştırılmış yabancı dil hazırlık eğitimi alacak.

Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü Demet Köklü, yoğunlaştırılmış İngilizce Hazırlık programıyla ilgili 'Yeni eğitim sistemimizle birlikte Talim Terbiye Kurulu'nun aldığı kararlar ve bizlere sağlanan esneklikle yeni bir müfredat oluşturuyoruz. Özellikle yabancı dil eğitimi konusunda önemli kararlar aldık. Yeni eğitim - öğretim dönemiyle birlikte Bahçeşehir Kolejleri'nde önceki yıllarda uygulanan hazırlık sınıflarına benzer bir yapıyı hayata geçiriyoruz' dedi.

Kusursuz bir dil

Yirmi saat yabancı dil dersi koyarak beşinci sınıfı hazırlık sınıfı haline getireceklerini ifade eden Demet Köklü, hedeflerinin lise öğreniminden önce öğrencilerinin yabancı dil bilgilerini kusursuz bir şekilde tamamlamalarını sağlamak olduğunu belirtti. 

Bahçeşehir ve BJK Kolejlerinde, özel müfredat çalışmasıyla beşinci sınıfa gelen çocuklar okuma - yazma - dinleme ve konuşma becerilerinin eşit düzeyde geliştirecek. Akademik, sosyal, sanatsal ve kültürel yaşam alanlarında zengin içerik ve etkinlikleri barındıran müfredatta öğrenciler için analitik düşünme ve sorun çözme becerilerini geliştirecek özel bir içerik bulunuyor.

ABD ile ortak program

Hazırlanan müfredat ile öğrencilerin İngilizce dil becerilerinin geliştirilmesinde CLIL (Content and Language Integrated Learning) adı verilen 'İçerik ve Dille Bütünleştirilmiş Öğrenme Modeli' uygulanacak. Böylece disiplinler arası yabancı dil eğitimi anlayışına uygun olarak müfredattaki bilim, matematik, drama, müzik çalışmaları ve kültürel faaliyetlerde de öğrencilerin yabancı dil eğitimi desteklenecek. Washington DC'de yer alan Fullbright College uzmanlarıyla ortak program ve içerikler de öğrencilere sunulacak.

(akşam)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.