banner

YÖK'ten DGS'ye giren öğrencilere şartlı kayıt




Yükseköğretim Kurulunca, Dikey Geçiş Sınavı'na giren ve mezun olmadığı için lisans programlarına kayıt yaptıramayan öğrencilere şartlı kayıt hakkı tanındı.

 

yokYükseköğretim Kurulundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-DGS kayıt tarihlerinde yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra mezun olan önlisans öğrencileri, belgelerini sunarak, lisans programlarına kayıt yaptırabilecek.
Adaylar, durumlarını belgelemeleri şartıyla 2016-2017 eğitim öğretim bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2016 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilecek.

 

DGS'de tercih bugün sona eriyor
Bu arada Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin internet sitesindeki duyuruya göre, 30 Eylül'de başlayan 2016 DGS tercih işlemleri bugün sona erecek.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın talebi doğrultusunda, 2016 DGS Kılavuzudaki Tablo-1'e Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği (İngilizce, tam burslu) programı eklendi.
Duyuruda ayrıca, tercih bildiriminde bulunmuş ve bulunacak adayların, konuyu dikkate alarak Tablo-1'i tekrar inceleyip tercihlerini gözden geçirmeleri gerektiği bildirildi.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.